Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laine jatkaa Columbuksen riveissä, kohentuneella palkalla: "Hän on erityinen pelaaja"

Suomalaistähti Patrik Laine jatkaa uraansa NHL-jääkiekkoliigassa tutussa osoittessa. Columbus Blue Jackets kertoi perjantai-iltana tehneensä Laineen kanssa nelivuotisen jatkosopimuksen, joka on kokonaisarvoltaan 34,8 miljoonaa dollaria eli noin 34,1 miljoonaa euroa.

Viime kauden jälkeen rajoitetusti vapaaksi agentiksi tulleen Laineen, 24, palkka viime kaudella oli 6,75 miljoonaa dollaria. Uuden diilin myötä summa nousee mukavasti: The Athletic -sivuston NHL-toimittaja Aaron Portzline kertoi Twitter-tilillään, että Laineen palkka ensi kaudella on 7,5 miljoonaa dollaria ja kolmella seuraavalla 9,1 miljoonaa dollaria kullakin.

Portzline kertoi myös, että Laineen sopimuksessa on kolmen viimeisen kauden (2024–26) osalta myös pykälä, joka estää siirron kymmeneen NHL-seuraan.

Laine on NHL-urallaan tehnyt 176 maalia ja antanut 151 maalisyöttöä pelaamissaan 407 runkosarjapelissä. Hän siirtyi Winnipeg Jetsistä Columbukseen tammikuussa 2021, ja on koonnut Jacketsissa 77 pistettä (36+41) 101 ottelussa. Päättyneellä kaudella saldo oli piste per peli ensimmäisen kerran NHL-uralla (26+30=56, otteluita 56).

– Yksi tärkeimmistä asioistamme tänä kesänä oli tehdä Patrik Laineen kanssa jatkosopimus. Hän on erityinen pelaaja, yksi todellisista eliittimaalintekijöistä NHL:ssä, ja hän on sopeutunut erinomaisen hyvin joukkueeseemme tänne tulonsa jälkeen, Columbuksen suomalainen GM Jarmo Kekäläinen hehkutti.

– Hän on erittäin tärkeä osa joukkuetta, joka rakennamme. Emmekä voisi olla iloisempia siitä, että hän jatkaa Blue Jacketsissa hamaan tulevaisuuteen.