Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elisa Neuvonen taisteli lötköin jaloin Suomen ennätykseen – vauhti riitti 20. sijaan MM-kävelyssä

Elisa Neuvonen tuli 35 kilometrin kävelyssä juhlien maaliin Eugenen MM-kisoissa. Kolmen tunnin alitusta tavoitellut Neuvonen saavutti maalilinjan ajassa 2.57.42, jolla hän alitti Tiia Kuikan keväällä kävelemän Suomen ennätyksen 2.58.30.

SE-aika riitti kilpailussa sijaan 20.

– Meni paremmin kuin odotin. Tavoitteena oli parantaa oma ennätys alle kolmen tunnin. Suomen ennätys siinsi kyllä mielessä, mutta en olisi ollut pettynyt, vaikkei sitä olisi tullutkaan, Neuvonen kertoi.

– Matkavauhti oli parempi kuin odotin. Vauhti oli kokonaisuudessaan tasaista, vaikka alku meni suunniteltua kovempaa.

Neuvonen oli silti lujilla viimeisellä kympillä.

– Loppu 25 kilometrin jälkeen oli taistelua. Varsinkin viimeisillä kilometreillä tuntui, että jalat ovat makaroonia. Jalat olivat niin lötköt, ettei toinen nilkka ollut enää hallinnassa ja se tuntui kuin nyrjähtelevän, Neuvonen kertoi.

Neuvosen oli tarkoitus kävellä kilometriaikoja 5.05–5.10.

– Oikeastaan kaikki kilsat menivät alle 5.10:n ja olivat alle tavoiteajan. Tuli jopa yksi alle viiden minuutin kilometri.

Konosen neuvot auttoivat

Joukkueen huoltopisteellä maailmanmestari Valentin Kononen antoi ohjeita, joita Neuvonen kiitteli.

– Minulla on taipumus, että vartalo kallistuu vasemmalle. Vallu muistutti, että suoristaisin sitä ja pitäisin pään ylhäällä, jotta henki kulkee paremmin, Neuvonen kertoi.

– Se auttoi lopussa. Tekniikka toimi.

Seuraava tavoite on Münchenin EM-kisoissa.

– Kalevan kisat riippuu palautumisesta. Sen jälkeen sitten paremmalla itseluottamuksella Müncheniin, Neuvonen suunnitteli.

Perun Kimberley Garcia voitti mestaruuden ajalla 2.39.16. Mitalikolmikko oli sama kuin 20 kilometrillä, kun Puolan Katarzyna Zdzieblo ja Kiinan Qieyang Shenjie ottivat muut palkintosijat.

Sairastelusta vasta toipuva Tiia Kuikka hylättiin epäpuhtaan kävelyn takia.

– Oli jo terveempi olo, mutta siihen positiiviset asiat sitten jäivätkin, Kuikka totesi.

– Kävely tuntui semihyvältä, joten varoitukset tulivat yllätyksenä.