Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castrenilla ja Koivistolla kelpo alku Evian-mestaruuskilpailussa – Nuutisen avauskierros oli synkkä

Matilda Castren jakaa parhaana suomalaispelaajana 19. sijaa, kun golfin Evian-mestaruuskilpailua on pelattu Ranskassa ensimmäinen kierros. Castren pelasi avauskierroksen läpi 68 lyönnillä eli tuloksella kolme alle parin.

Juhannuksen tienoilla PGA-mestaruuskisassa nilkkansa satuttanut Castren aloitti kisan jännittynein tunnelmin, sillä jalka vaivasi alkuviikon harjoituskierroksilla rutkasti.

– Mietin ennen kierrosta, että mitenköhän tämä 18 reiän kierros sujuu, kun nilkka oli tullut kipeäksi yhdeksän reiän harjoituskierroksillakin. Nilkka teipattiin aamulla, eikä se vaivannut kierroksella pahasti. Kierroksen jälkeen vähän tuntuu, mutta toivottavasti se pysyy tällaisena, Castren kertoi tiedotteessaan.

Castren teki kuusi birdieä ja kolme bogia.

– Lyöminen oli ihan ok, ja pääsin laittamaan muutaman todella lyhyen putin sisään. Mutta tuntuu myös siltä, että tuli missattua aika monta puttia.

Euroopan-kiertueen turnausvoiton kautta paikan arvoturnaukseen lunastanut Tiia Koivisto pelasi myös kelpo kierroksen. Arvoturnausdebytantti ylsi tulokseen –1 ja jakaa 39. sijaa.

Kilpailun kolmas suomalainen Sanna Nuutinen vajosi koko kilpailun viimeiselle sijalle tuloksella +8.

Japanin Ayaka Furue golfasi kilpailun kärkipaikalle tuloksella –8. Yhdysvaltain Nelly Korda ja Kanadan Brooke M. Henderson ovat japanilaisesta lyönnin päässä.

Evian-mestaruuskilpailu on naisten golfkauden neljäs major-turnaus.