Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HJK:n virheet ja arkailu mahdollistivat Tshekin mestarin Viktoria Plzenin karkumatkan

HJK lähtee jalkapallon Mestarien liigan toisen karsintakierroksen jälkimmäiseen otteluun takamatkalta, sillä se hävisi avauksen Viktoria Plzenille 1–2.

Klubi lämpeni parhaaseensa hitaasti. Isäntien otteista uupui hitusen röyhkeyttä ja päättäväisyyttä, ja Tshekin mestari pyrähti kahdesti karkuun.

– Pelistä oli otettavissa paljon enemmän, ärsyttää. Harmittavat maalit: pilkku, jossa käsivirhe oli selkeä, en voinut sille mitään. Toisessa oli löysää puolustamista, HJK:n puolustaja ja kapteeni Miro Tenho listasi.

Viktoria näyttäytyi pitkään taktisen varovana ja kehuttua juoksuvoimaansa piilottelevana. Vieraiden energinen alku kuitenkin tuotti tulosta nopeasti, sillä kapteeni Tenholle sattui käsivirhe rangaistusalueella. Pilkun upotti jo kuudennella minuutilla varmuudella tolpan juureen senttiä vaille kaksi metriä pitkä hyökkääjä Tomas Chory.

Taukovihellyksen kynnyksellä Klubi sai kuvioitaan kuntoon niin, että Viktorian maalivahti joutui venymään parhaimpaansa, ja kerran poikkitolppa pysäytti Bojan Radulovicin laukoman pallon.

Kamppailun 50. minuutilla isännät tasoittivat lähitilanteesta, jossa ensin vetivät hudin Malik Abubakari ja Santeri Hostikka, kunnes Radulovicin tuikkaus tuotti 1–1-tasoituksen.

Suurinta osaa katsojista, yleisöä oli kaikkiaan 5 236, harmitti vain hetki myöhemmin, sillä vierasjoukkueen laitapelaaja Jan Kopic taiteili komealla soololla 16 metristä 1–2-maalin.

– Ei ole ollenkaan ohi, se nähtiin tänään. Vain yhden maalin johto, eikä ole enää vierasmaalisääntöä. Mitä vaan voi vielä tapahtua, Tenho muistutti.