Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähettäjien rytmi oli uneliasta Eugenen harjoituksissa – Kokemuksensa ansiosta Elmo Lakka kykenee keskittymään arvokisoissa myös yksityiskohtiin

Yleisurheilun arvokisoja vuodesta 2016 kolunnut aitajuoksija Elmo Lakka on tehnyt kaksi merkittävää havaintoa Eugenen MM-kisojen aattona. Hän huomasi Hayward Fieldin radan nopeaksi, mutta lähettäjien rytmin poikkeuksellisen hitaaksi.

– Stadionin rata vaikutti todella napakalta. Kisoissa nähdään varmasti kovia aikoja kaikissa lajeissa, Lakka ennakoi perjantaina ennen viimeistä valmistavaa harjoitustaan.

– Otin aamulla muutamat startit lähetyksellä. Tuntui, että pidettiin pitkään telineissä.

Kokenut pikajuoksijavalmentaja Petteri Jouste arvioi, että harjoituksissa lähettäjien rytmi ylitti verkkaisuudessaan jopa ruotsalaisten lähettäjien toimintatavan.

Jouste ennusti, että tilanne korjaantuu tositilanteessa.

– Kisassa myös lähettäjää jännittää ja silloin rytmi yleensä nopeutuu.

Lakka ei kuitenkaan koe lähettäjän komentojen leppoisaa tempoa ongelmaksi.

– Täytyy vain toivoa, että mies on hereillä sitten, kun pyssy pamahtaa kisapäivänä. Varmaan seuraan lähetysten rytmiä vielä ensimmäisen kilpailupäivän iltana sadan metrin alkuerissä.

Tavoitteena kauden paras

Lakka, 29, ylsi Tokion 2021 olympialaisissa välieriin kuten 2016 ja 2018 EM-kisoissa. Dohan 2019 MM-kisoissa hän joutui tyytymään alkueräjuoksuun.

Lakka juoksi viime vuonna 110 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen 13,31. Tänä kesänä hän on juossut varmasti 13,55:n ja 13,58:n väliin, mutta tulospiikki on vielä näkemättä.

– Välieräpaikka vaatii minulta kauden parasta vauhtia, eiköhän sellaista ole myös luvassa, Lakka arvioi mahdollisuuksiaan MM-välieriin.

– Valmistavat harjoitukset ovat menneet todella hyvin ja kroppa tuntuu hyvältä. Lähden hakemaan kauden parasta. Siitä sitten kierros kierrokselta eteenpäin.

Aitojen alkuerät juostaan lauantaina illalla Suomen aikaa.