Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korvelle Suur-Hollola-ajon kaksoisvoitto

Yksi kesän suurimmista kotimaisista ravitapahtumista sai arvoisensa päätöksen sunnuntaina, kun molempien rotujen Suur-Hollola-ajot huipensivat kolmipäiväisen vauhtijuhlan.

Lämminveristen päälähdössä voittajaa odotti huima 96 000 euron ensipalkinto. Pekka Korven tallista mukana oli peräti kolme hevosta.

Valmentajan poika Janne Korpi hyppäsi suosikkina kisaan ykkösradalta startanneen Run For Royaltyn rattaille. Tulisessa alkurynnistyksessä se onnistui myös puolustamaan kärkipaikan. Pekka Korpi itse ohjasti osaomistamaansa Magical Princessiä, joka syöksyi takarivistä johtohevosen kantaan.

Vauhdikkaan avauskierroksen jälkeen tempo putosi hetkeksi, kunnes viimeisellä takasuoralla aloiteltiin kirejä parijonosta. Maalisuoralle kaarruttiin tasaisissa tunnelmissa, mutta edelleen Run For Royaltyn johtaessa. Sille tiukimman haasteen heitti aivan lopussa kiritilaa saanut Magical Princess, joka ehti kuitenkin vain toiseksi. Pekka Korven valmennettavat ottivat kaksoisvoiton lisäksi myös viitossijan, jonka toi American Hero.

– Voiko tätä mahtavammat tunnelmat olla, Korpi tiivisti tuntonsa kisan jälkeen.

– Sanoin jo viikolla, että Run For Royalty voittaa. Tuuriakin oli, että sai niin hyvän lähtöpaikan. Jos vähän aiemmin olisin saanut tilaa, olisin saattanut päästä Magical Princessillä ohi.

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajossa voittaja palkittiin 38 000 eurolla. Kyseisen summan kuittasi Petri Laineen valmentama ja Hannu Torvisen ohjastama Parvelan Retu, jonka suoritus sai yleisön haukkomaan henkeään muunkin kuin Jokimaata hellineen helteen vuoksi.

Ennen sunnuntaita uransa 47 startista peräti 41 voittanut ori laukkasi pahoin lähtöön ja jäi selvästi muusta porukasta. Kun suosikin pahin uhkaaja Evartti pääsi etenemään keulaan reilu kierros ennen maalia, vaikutti Parvelan Retun voitto enää haaveelta. Ori kuitenkin runnoi loppumatkan väkivahvasti ja ehti yleisön suureksi hämmästykseksi uusimaan viimevuotisen voittonsa.

– En voinut kuvitellakaan, että se vielä laukan jälkeen nousee. Huhhuh, on se vaan käsittämätön, Laine hämmästeli suojattinsa hirmujuoksua.

– Eihän näistä ole voinut kuin unelmoida, että pääsisi edes mukaan, saati että voittaisi tällaisia lähtöjä.