Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eveliina Määttänen tehtaili jälleen ennätyksen 800 metrillä – myös Viivi Lehikoinen paransi ennätystään 400 metrin aidoissa

Eveliina Määttänen jatkoi loistavaa yleisurheilukauttaan torstaina Tukholmassa, kun hän juoksi uuden ennätyksensä 2.01,14 Timanttiliigan 800 metrin kilpailun kansallisessa erässä. Erävoiton ottanut Määttänen nousi ajallaan Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmannelle sijalle Sara Kuiviston ja Tuuli Merikosken kintereille.

– Tavoitteena oli voitto. Tiesin, että ennätys tai aika lähelle sitä pitää juosta, mutta ajattelin, että se on mahdollista, vaikka olen kisannut aika tiuhaa tahtia. Tuntuu, että se jo painaa pikkaisen, Määttänen totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

Määttänen, 26, paransi 800 metrin ennätystään ja samalla kauden kotimaista kärkitulosta jo viidennen kerran tällä kaudella. Tukholmassa suomalainen kukisti loppukirissä Puolan Adrianna Czaplan.

– Loppusuora tultiin kyllä aika rinta rinnan. Noin 40 metriä ennen maalia oma vauhti alkoi hyytyä, mutta hyvin sain silti pidettyä juoksun kasassa, Määttänen sanoi.

Entinen aitajuoksija Määttänen valittaneen perjantaina rankingin kautta Eugenen MM-kisoihin, jotka alkavat reilun kahden viikon päästä. SE-juoksija Kuivisto on kärsinyt tällä kaudella terveysongelmista, eikä häntä nähdä MM-kilpailuissa.

Lehikoinen paransi ennätystään Timanttiliigan debyyttikilpailussaan

Suomen Viivi Lehikoinen on juossut Tukholman Timanttiliigan naisten 400 metrin aitajuoksussa uuden ennätyksensä 54,80. Lehikoinen paransi aiemmin tänä kesänä tekemäänsä ennätystä 0,16 sekunnilla.

Lehikoinen, 22, juoksi Timanttiliigan debyyttikilpailussaan kuudenneksi. Kisan ylivoimaisen voiton otti Hollannin Femke Bol, joka tehtaili kisaennätyksen 52,27.

Lehikoinen on uudella ennätyksellään 0,18 sekunnin päässä Tuija Helanderin vuonna 1987 tekemästä Suomen ennätyksestä.

Miesten 4x100 metrin viestissä Suomen nelikko Eino Vuori, Samuli Samuelsson, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola oli kolmas ajalla 39,31. Tuomas Lehtonen oli miesten 400 metrin aitojen kansallisessa erässä kuudes ajalla 51,72.

Naisten 4x100 metrin viestissä Suomen joukkue Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen, Anniina Kortetmaa ja Anna Pursiainen ylsi toiseksi vahvalla ajalla. Nelikon juoksema tulos 43,90 on matkan paras suomalaisaika 15 vuoteen. Sveitsi otti viestivoiton ajalla 42,13.

Helander heitti Tukholman Timanttiliigassa viidenneksi, Peters ylitti 90 metriä

Oliver Helander sijoittui viidenneksi Tukholman Timanttiliigan miesten keihäskilpailussa tuloksella 85,46. Helander heitti tuloksensa ensimmäisellä kierroksella, astui kaksi seuraavaa heittoaan yli ja jätti loput yrityksensä väliin.

Helander kiskaisi komeasti ennätyksensä 89,83 kesäkuun puolivälissä Paavo Nurmen kisoissa, mutta sen jälkeen suomalaisen mitatut heitot ovat jääneet vähiin.

Grenadan Anderson Peters voitti kovatasoisen kilpailun 90,31 metrin kiskaisullaan ennen olympiavoittaja Neeraj Chopraa.

Naisten korkeudessa Ella Junnila oli 185:n ylityksellä seitsemäs. Junnila pudotti kolme kertaa korkeudesta 193.