Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalle Rovanperä selvitti hurjat olosuhteet ja johtaa Kenian MM-rallia – "Viimeinen pätkä oli tosi raju"

Toyotan nuori suomalaistähti Kalle Rovanperä johtaa Kenian MM-rallia perjantain ajopäivän jälkeen.

Rovanperä kärsi torstain yleisöpätkällä Nairobissa rengasrikon, mutta tykitti sen sisuunnuttamana kolme pohja-aikaa perjantaina. Rovanperän tallitoveri Sebastien Ogier kärsi kisan johtopaikalta rengasrikon, ja myös monella muulla kuskilla riitti ohjelmaa erittäin rajuissa olosuhteissa.

Suomalaiskuljettaja starttaa lauantain 150 ek-kilometrille 14,6 sekunnin johtoasemassa ennen Toyotan Takamoto Katsutaa. Japanilainen Katsuta oli tuloslistalla aluksi neljäntenä, mutta hän sai aikahyvityksen ja nousi toiseksi. Hyvitys tuli, koska Katsuta oli joutunut pysähtymään erikoiskokeella Fordin Craig Breenin telottua autonsa jousitusta.

Toyotan Elfyn Evans on kisassa kolmantena ja Hyundain Ott Tänak neljäntenä.

– En tietenkään haluaisi johtopaikkaa muiden ongelmien jälkeen, mutta silti päivä oli meiltä aika hyvä. Ei ollut mitään isompia ongelmia. Viimeinen pätkä oli tosi raju. Olen tosi onnellinen, että pääsin maaliin, Rovanperä totesi.

– Huomenna (lauantaina) tavoite on täysin sama. Yritämme vain tehdä mahdollisimman hyvää työtä. Jos pystymme ajamaan samaa vauhtia ja vältymme ongelmilta, uskon, että myös tulos on hyvä, Rovanperä lisäsi.

Fordilla synkkää

Toyotalla oli vielä perjantain aamupäivän jälkeen kisassa neloisjohto, mutta Ogier menetti rengasrikossa aikaa yli kaksi minuuttia ja putosi kuudenneksi.

Myös Evansilla oli rengasrikko, ja Katsuta puolestaan kärsi Craig Breenin keskeytyksestä.

Neljänellä sijalla oleva virolaiskuski Tänak povaa lauantaista vieläkin pahempaa urakkaa kuskeille.

– Rallin alussa ajattelimme, että perjantai on kisan helpoin päivä. Nyt kuitenkin on ollut jo tosi vaikeaa ja menty ihan äärirajoilla. Melkoista selviytymistä tämä on ollut, Tänak huokaili.

– Tällä hetkellä taistelemme enemmän Safari-rallia kuin muita kilpailijoita vastaan. On vain yritettävä välttää ongelmat ja pysyttävä jollain keinolla pelissä mukana.

Fordille perjantain ajopäivä oli synkkä, sillä Breenin lisäksi myös ranskalaiskuskit Sebastien Loeb ja Adrien Fourmaux joutuivat keskeyttämään teknisiin vikoihin.

Legendaarinen Safari-ralli päättyy sunnuntaina.