Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä muhkeassa pistejohdossa Kenian MM-ralliin

Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä starttaa muhkeassa pistejohdossa torstaina käynnistyvään Kenian MM-ralliin. Rovanperällä on MM-sarjan kärkimiehenä edessään jälleen vaikea tehtävä, kun nuori jyväskyläläinen joutuu auraamaan tietä irtosorasta ensimmäisenä kunnon ajopäivänä perjantaina.

– Täällä näkee asioita, mitä ei muualla näe. Tietyissä paikoissa pitää vain yrittää selviytyä, mutta sitten taas toisilla osuuksilla on oltava myös nopea, Rovanperä summasi kisan aattona.

– Tietynlainen tasaisuus on tärkeää. Helppo viikonloppu ei varmasti ole luvassa. En tunne kuitenkaan mitään paineita.

Toyota-kuskilla oli alkuviikosta aikaa myös pienelle turistiretkelle.

– Meillä oli vähän vapaa-aikaa ja pääsimme katsomaan eläimiä ja muuta luontoa. Oli ihan kivaa rentoutua vähän.

Latvala nostaa Ogierin voittajasuosikiksi

Toyotan rallitallin päällikkö Jari-Matti Latvala uskoo, että ralliauton rattiin palaava Sebastien Ogier on Keniassa jälleen vahva. Ranskalainen multimestari nappasi viime kaudella Afrikasta voiton, kun legendaarinen kisa palasi kalenteriin liki 20 vuoden tauon jälkeen.

– Jos Ogier saa hyvän vauhdin päälle, on hän varmasti tosi vaikea voitettava. Elfynillä (Evans) on myös hyvä tilanne. Täällä nopein kuski ei välttämättä voita, vaan se, joka ajaa järkevimmin, Latvala summaa tiiminsä tilannetta.

– Keniassa ensimmäisenä autona oleminen ei missään nimessä ole helppo tehtävä. Ehkä ensimmäinen ajokerta ei ole vielä niin paha, mutta toinen lenkki tulee olemaan äärimmäisen vaikea. Tiet ovat niin pehmeitä, että urat ovat valtavan syviä. Siitä Kalle tulee kärsimään tosi pahasti. Ogierin lisäksi Keniassa nähdään myös toinen multimestari Sebastien Loeb, joka ajaa kauden kolmannen MM-rallinsa M-Sport Fordin kalustolla. Ranskalaisten lisäksi voittotaisteluun voi povata myös Hyundain ykköstähtiä Thierry Neuvillea ja Ott Tänakia.

Luvassa rajuja erikoiskokeita ja yllätyksiä

Viime juhannuksena Kenian ralli yllätti monen kokeneenkin WRC-kuskin, sillä olosuhteet olivat todella haastavat. Nyt kaikki ovat saaneet ensikosketuksensa afrikkalaisiin sorateihin. Tallipomo Latvala ei usko, että viime kesän kaltaista keskeyttämissumaa nähdään tämän vuoden Safari-rallissa.

– Kuljettajat ovat valmistautuneet paremmin ja myös tiimit tietävät, mitä siellä on luvassa. Erikoiskokeet ovat hyvin pitkälti samoja, eikä isoja muutoksia reitissä ole, Latvala huomauttaa.

– Kyllä siellä silti Safarin henki on varmasti elossa. Keniassa on muistettava pitää auto ehjänä. Sellainen mentaliteetti tuo tuollaisessa kisassa parhaan mahdollisen tuloksen.

Kenian MM-rallissa ajetaan 18 pikataivalta ja noin 360 EK-kilometriä. Rovanperä on kilpailun ainoa suomalaiskuljettaja.