Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Devon Allen juoksi pika-aidat ME:n tuntumaan

Yhdysvaltalainen aitajuoksija Devon Allen hurjistui huippuvauhtiin sunnuntaina New Yorkissa järjestetyissä yleisurheilukilpailuissa. Allen jätti maanmiehensä, Dohan 2019 kisojen maailmanmestari Grant Hollowayn taakseen ja aitoi 110 metrin aitajuoksussa maaliin kauden kärkiajassa 12,84.

Allen jäi vain neljä sekunnin sadasosaa yhdysvaltalaisen Aries Merrittin lähes kymmenen vuotta vanhasta maailmanennätyksestä 12,80. Kaikkien aikojen tilastossa hän nousi Merrittin ja Hollowayn jälkeen kolmanneksi.

Tokion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Allen kiillotti ennätysaikaansa peräti 15 sekunnin sadasosaa siistimmäksi.

– Tällainen aika on ollut tulollaan. Kuuden viime viikon treenit antoivat odottaa huippuaikaa. Tarvitsin vain raikkaat jalat päästäkseni huippuvauhtiin, Allen kertoi.

Maailmanmestari Holloway sijoittui kilpailussa toiseksi ajalla 13,06. Yhdysvaltain Daniel Roberts oli kolmas ajalla 13,17.

Euroopan kautta kotikisojen karsintoihin

Allenin, 27, huippuaika tuli ulkopuolisille yllätyksenä, koska hän teki huhtikuussa sopimuksen amerikkalaisen jalkapallon NFL-seuran Philadelphia Eaglesin kanssa. Viime viikkoina hän on puurtanut rataharjoitusten lisäksi jalkapalloseuran ohjelmia.

– Olen osallistunut joukkueen ohjattuihin harjoituksiin, mutta nyt keskityn lähiviikot yleisurheiluun. Tärkeintä on levännyt fiilis ja tunne vauhdikkaasta juoksusta, Allen jatkoi.

Kahdesti pika-aitojen olympiafinaaliin yltänyt Allen aikoo kilpailla seuraavaksi Euroopassa ennen loppukuusta Eugenessa järjestettäviä Yhdysvaltain MM-karsintoja.

Yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Eugenessa Oregonissa 15.–24. heinäkuuta.

Maailmanmestari Noah Lyles voitti 200 metrin juoksun huippuajalla 19,61. Hän jäi vain 11 sekunnin sadasosaa Dohan MM-kisavuonna juoksemastaan ennätyksestä 19,50.