Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koljonen nousi mestaruuteen kuin Fenix-lintu – "Onhan se aina kivaa voittaa"

Sulkapallon herruuden SM-kisoissa vei lauantaina neljän vuoden tauon jälkeen Kalle Koljonen Vantaan Myyrmäessä.

Miesten SM-kullasta taistelivat hallitseva Suomen mestari Joakim Oldorff ja lajin pitkäaikainen ammattilainen ja maajoukkuepelaaja Koljonen. Ottelu oli Koljosen hallintaa ja hän vei lajin mestaruuden suoraan kahdessa erässä selkein luvuin 21–13, 21–13.

– Onhan se aina kivaa voittaa, toteaa tuore Suomen mestari.

– Nousin mestaruuteen neljän vuoden jälkeen. Edustamme Oldorffin kanssa samaa seuraa Tapion Sulkaa ja matsaamme suunnilleen kerran viikossa. Tällä kertaa vein minä, Koljonen naurahtaa.

Elokuussa Japaniin

Kauden päätavoite siintää jo mestarin mielessä, sillä hän suuntaa elokuussa Japaniin lajin MM-kisoihin. Koljosen sijoitus maailmanranking-listalla on seitsemäskymmenes.

– Taisin jo välillä olla sijalla 61, ja sinne toivon pääseväni pian uudelleen.

Koljosta valmentaa seurajoukkueessa ja maajoukkueessa Suomen menestynein sulkapalloilija Ville Lång.

– Kallen vahvuutena on lyönnit ja taktinen osaaminen. Suurin kehityskohde on fysiikka, jonka kanssa ollaan tehty töitä viime ajat. Henkisesti Kalle on kova kilpailija, luonnehtii Lång suojattiaan.

Korona kuritti

Seitsemän vuotta ammatikseen sulkapalloilut Koljonen on saavuttanut urallaan kolme SM-kultaa vuosina 2016, 2018 ja nyt 2022.

– Tämä mestaruus tuntuu hyvältä. Vihdoinkin saadaan taas koronan jälkeen pelata ja arki rullaa normaalisti, huokaa Koljonen ja toteaa, että koronan aikana tulot tippuivat yhtäkkiä 60–70-prosenttisesti, kun kausi keskeytyi.

Ammattilaisena Koljonen saa palloillakseen rahoitusta Olympiakomitealta, opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja sponsoreilta.

– Onneksi raha-asiat ovat mallillaan, tietysti sponsoreita voisi aina olla enemmän, vinkkaa Koljonen muikeasti.

Naisissa koettiin dramatiikkaa

Naisten puolella kilpailu paremmuudesta alkoi dramaattisesti, kun ennakkoon kovin kisaaja vetäytyi kilpailusta.

Vasta 16-vuotias mutta silti lajia pitkään hallinnut Nella Nyqvist jäi pois kisasta loukkaantumisen vuoksi. Näin ollen lajille saatiin uusi Suomen mestari.

Finaalissa paremmuudesta mittelivät viime vuoden kakkonen Nella Siilasmaa ja Heidi Puro. Ottelu oli ennakko-odotusten mukaan tasaväkinen. Ensimmäinen erä meni Purolle numeroin 21–18, ja Siilasmaa vei toisen erän nimiinsä 21–11.

Siilasmaa sinetöi mestaruuden kolmannessa erässä pistein 21–5.

Sekanelinpelin Suomen mestareita ovat Anton Kaisti ja Iina Suutarinen. Loppuottelussa he kukistivat Julius Von Pfalerin ja Jenny Nyströmin kolmessa erässä luvuin 22–24, 21–9, 21–16.

Miesten nelinpelissä mestaruuteen nousivat Tony Lindelöf ja Joakim Oldorff jättäen Henri Aarnion ja Marko Pyykösen hopealle 21–18, 19–21, 21–16.

Naisten nelinpeleissä hallitsevat mestarit Mathilda Lindholm ja Jenny Nyström lunastivat SM-tittelin uudelleen luvuin 21–12, 21–13, kun he kaatoivat Noora Nokkalan ja Heidi Puron.