Nuutinen työntää jalkaa LPGA-golfin ovenväliin – Ankara kilpailullisuus lyö kiilaa pelaajien kanssakäymiseen

Golfin ammattilaispelaaja Sanna Nuutinen myöntää yllättyneensä, miten erilainen työympäristö Pohjois-Amerikassa pelattava LPGA-kiertue on tuttuun Euroopan-kiertueeseen verrattuna.

Nuutisella, 31, on uudessa työpaikassaan takana neljä kilpailua, ja hän alkaa hiljalleen löytää paikkaansa. Kaikki eivät kuitenkaan ole kuin samaa perhettä, mihin Nuutinen ehti Euroopan-kiertueella tottua. Kilpailullisuus näkyy kuten amerikkalaisessa yhteiskunnassa muutenkin.

– Superstarat ovat omissa oloissaan tiimeineen. Myös aasialaiset ovat omissa oloissaan, Nuutinen valotti Helsingissä toukokuussa.

Joukosta on kuitenkin erottunut muutama "hyvä tyyppi", joiden kanssa Nuutinen on lähentynyt. LPGA:n toisen suomalaisen eli Matilda Castrenin kanssa Nuutinen on jo käynyt syömässä ja saanut muutenkin apua, vaikka he ovat osittain pelanneet eri kilpailuja.

– Euroopan-kiertueella olen mukavuusalueella, mutta jenkeissä olen joutunut sen ulkopuolelle, Nuutinen totesi.

Apua on toki ollut siitä, että Nuutinen opiskeli ja pelasi yliopistogolfia Texasissa. Tutkinto urheilupsykologiasta valmistui vuonna 2014, mutta tuolloin Nuutinen halusi palata Pohjois-Amerikasta Eurooppaan.

Tienraivaajalta arvokkaat neuvot

Euroopassa suomalaispelaajat ovat usein reissanneet kimpassa ja jakaneet hotellihuoneita. LPGA-kiertueella sellainen ei ole tapana, mutta kiertueen arjesta voi päästä hetkeksi irti kotimajoituksissa. Siihen Nuutinenkin on tarttunut.

– Kisat järjestävän klubin jäsenet tarjoavat majoitusta, ja olen kiitollinen, että pääsen tutustumaan ihmisiin, Nuutinen kertoi.

Ennen toukokuista New Jerseyn kilpailua Nuutinen otti yhteyttä Minea Blomqvist-Kakkoon, joka oli yli 15 vuotta sitten suomalaisten tienraivaaja LPGA:lla.

– Kysyin Minniltä, tunsiko hänkin aikoinaan kovaa koti-ikävää. Minni muistutti minulle, että kovin moni ei pääse ikinä kokemaan LPGA:ta. Hän neuvoi, että aina kun olet siellä, vedät täysiä ja nautit, Nuutinen kertoi.

– Minea kehotti ottamaan kisat työreissuina, ja ehkä siinä oma asenne vähän muuttui. Sitten pelasin uran parhaan kisani, Nuutinen kertasi.

Ensi kaudeksi Nuutinen toivoo LPGA:lle lisää suomalaisia. Nuutisen hyvä ystävä, Euroopan-kiertueella avausvoittonsa ottanut Tiia Koivisto on asettanut LPGA:n tavoitteekseen.

Tulokas onnistunut kovan työn kautta

Nuutinen on onnistunut tulokkaaksi mainiosti, sillä hän on pelannut kaikki neljä LPGA:n kilpailuaan alusta loppuun. Tuoreimmassa kilpailussaan hän sijoittui 12:nneksi, mikä paransi asemia loppukauteen.

– Nyt tiedän, että pääsen useimpiin kilpailuihin mukaan. Tavoitteeni on yltää kiertueen finaaliin, jonne pääsee 60 parasta, Nuutinen sanoi.

Onnistumiset ovat olleet työvoitto, sillä LPGA-kiertueen supernopeat viheriöt olivat Nuutiselle alkuun järkytys.

– Viheriöt ovat todella nopeat ja kaltevat, ja lisäksi lipunpaikat ovat olleet vaikeita. Olemme käyttäneet caddien kanssa tunteja siihen, että olen opiskellut viheriöitä, Nuutinen kertoi.

Nuutisen mailoja kantaa caddie Daniel Da Silva. Nuutinen antaa työparille täyden tunnustuksen, sillä pelin hiominen ja uusien kenttien opettelu on vaatinut pitkiä työpäiviä.

– Olen tosi ylpeä itsestäni ja caddiestä, että olemme olleet sitoutuneesti paikalla.

Nuutinen jatkaa kilpailukauttaan 9. kesäkuuta Ruotsissa Euroopan-kiertueen miesten ja naisten yhteiskilpailulla ja suuntaa sitten takaisin Yhdysvaltoihin.

– Kroppa tarvitsi huoltoa. Haluan olla valmis, kun pelataan miljoonista, Nuutinen perusteli parin viikon taukoa kotona.

Loppuvuoden hän keskittyy LPGA:n kisoihin, joita pelataan heinäkuussa myös Euroopassa. Kalenterissa ovat myös kauden jäljellä olevat arvoturnaukset.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka