Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reetta Hurskeen huippuvire jatkui, vaikka viileys verotti vauhtia – "Ennätys pitää tänä kesänä paukkua"

Reetta Hurskeen väkevä alkukesän vire jatkui keskiviikkona yleisurheilun GP-kilpailuissa Tampereella alkukesän viileydestä huolimatta.

Tampereen Pyrinnön pika-aituri alitti Münchenin EM-kisarajan 12,93 sadasosalla jo viime viikolla Lahdessa ja pysäytti kellon aikaan 12,93 myös Ratinassa. Jo alkuerässään Hurske lasketteli ajan 13,01.

– Olen tyytyväinen päivän juoksuihin. Luulin olevani hereillä lähdössä, mutta siinä on ilmeisesti vieläkin parantamisen varaa, Hurske kertoi.

Uransa parasta alkukautta juoksevan Hurskeen kilpailut jatkuvat jo sunnuntaina Puolassa.

– Siellä on kovaa kyytiä luvassa. Odotan, että aika lähtee tuosta putoamaan, kun lämpötilaa saadaan korkeammaksi.

Hurske juoksi ennätyksensä 12,78 kolme kesää sitten, mutta kevään ja alkukesän perusteella ennätykset kirjataan tänä kesänä uusiksi.

– Kyllä se ennätys pitää tänä kesänä paukkua, muita tavoitteita ei ole, Hurske sanoi.

Viestijoukkueiden EM-haaveille kolaus

Miesten ja naisten pitkien viestien joukkueet jahtasivat Ratinassa Münchenin elokuisiin EM-kilpailuihin riittäviä aikoja.

Konsta Alatupa, Erik Back, Eljas Aalto ja Viljami Kaasalainen juoksivat neljä ratakierrosta aikaan 3.08,56, mutta jäivät tavoitteestaan 3.07,00.

– Veikkaisin, että tämä oli 2000-luvun top-3 aikoja, mutta ei silti sitä mitä haluttiin. EM-kisat vaativat aikoja 3.07,00 pintaan ja nyt jäätiin puolitoista sekuntia, avausosuuden juossut Viljami Kaasalainen sanoi.

Miesnelikko hakee aikaparannusta ainakin Ruotsin Sollentunassa 12. kesäkuuta, mahdollisesti muuallakin.

Naisten 4x400 metrin viestissä Milja Thureson, Jeanine Nygård, Aino Pulkkinen ja Mette Baas kellottivat ajan 3.33,85, kun riittävä rankingparannus olisi vaatinut lähelle 3.32,00 menevän ajan.

EM-kilpailuihin valitaan rankingin perusteella 16 parasta maata kahden parhaan juoksun keskiarvolla.

Vanninen, Kortetmaa ja Örn ennätyslukemille

Itävallan Götzisissä sunnuntaina pisteet 6 097 kilpaillut seitsenottelija Saga Vanninen, 19, ponnisti pituuspaikalla yhdeksän sentin päähän ennätyksestään kauden kotimaisella kärkituloksella 625.

– Olosuhteisiin nähden hyvä kilpailu. En ollut vielä täysin palautunut viikonlopun ottelun jälkeen, mutta teknisesti kauden parasta, nuorten MM-kisoihin Kolumbiassa ja aikuisten EM-kisoihin valmistautuva Vanninen sanoi.

Vieläkin lähemmäksi uransa parasta ylsi Anniina Kortetmaa, joka juoksi 200 metrillä kahden sadasosan päähän ennätyksestään, niin ikään kauden kotimaisella kärkituloksella 23,44.

– Lähellä käytiin, mutta jos ensi viikolla Espoossa pääsisi jo ennätyksen alle, Kortetmaa sanoi.

Santeri Örnin ei tarvinnut odottaa ennätysjuoksujaan tuleville viikoille, sillä pikajuoksija kellotti 100 metrin uuden ennätyksensä aikaan 10,36.