Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kasatkina ensimmäisen kerran grand slam -turnauksen välieriin – vastaan maailmanlistan ykkönen Swiatek

Venäjän Daria Kasatkina eteni ensimmäisen kerran tenniksen grand slam -turnauksen välieriin kukistamalla Ranskan avoimen mestaruusturnauksen puolivälierissä maannaisensa Veronika Kudermetovan 6–4, 7–6 (7–5).

Kasatkina ei ole tähän mennessä hävinnyt yhtään erää Pariisin tämänvuotisessa turnauksessa.

Kudermetova oli ensimmäistä kertaa grand slam -turnauksen puolivälierissä, ja jännitys näkyi viitenäkymmenenä helppona virheenä.

– Ottelu oli todella hermostuttava ja tiukka, erityisesti katkaisupeli. Viimeiset pisteet olivat supertiukkoja. Olen iloinen, että voitin lopulta ja että pääsen ensimmäistä kertaa välieriin. Aitiossani oltiin melko hermona, erityisesti lopussa. Kiitos kaverit ja pysykää rauhallisina, Kasatkina sanoi.

Kasatkina, 25, kohtaa välierissä maailmanlistan ykkösen Iga Swiatekin, joka nujersi yhdysvaltalaisen Jessica Pegulan 6–3, 6–2. Puolalainen Swiatek on voittanut 33 ottelua peräjälkeen, ja jos hän etenee Ranskan avointen mestariksi, hän riistää Venus Williamsilta tämän vuosituhannen pisimmän voittosarjan naisten WTA-kiertueella.

– Olin jännittynyt. Jos en tunne oloani hermostuneeksi, jotain outoa on tekeillä. Joskus stressi on myönteinen asia, koska se tekee minusta aktiivisemman, Swiatek sanoi.

Swiatek, 21, voitti toistaiseksi ainoan grand slam -tittelinsä Pariisissa kaksi vuotta sitten. Puolalainen on kivunnut maailmanlistan kärkeen voittamalla viisi turnausta peräkkäin.

– Tunnen, että taivas on rajana minulle. Tunnen itseni vapaaksi, tunnen että olen todistanut sen mitä osaan. Minun mielessäni on muuttunut paljon, ja tajuan, että voin todella olla numero ykkönen ja kestän sen. Se on aika hienoa, Swiatek sanoi.

Kroatian Cilic miesten välieriin

Miesten puolivälierissä seitsemänneksi sijoitettu venäläinen Andrei Rublev ja 20:nneksi listattu Kroatian Marin Cilic venyttivät kohtaamisensa viiteen erään.

Cilic eteni välieriin voittolukemin 5–7, 6–3, 6–4, 3–6, 7–6 (10–2).