Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Odd Herakles Elitkampenin ykkönen, Suomen Stallone loistava kakkonen

Tukholman Elitkampen-ravien miljoonan kruunun ykkönen meni Norjaan. Odd Herakles voitti kilpailun kolmannen kerran peräkkäin. Iikka Nurmosen Stallone tarjosi tiukan vastuksen. Kakkossija toi puoli miljoonaa kruunua.

Åsrud Vilja tykitti nelosradalta kärkeen. Tom Erik Solbergin taktiikka takarivistä oli selvä ja oikea. Odd Herakles seurasi Åsrud Viljaa ja haki johtopaikan. Avauspuolikas mentiin 17,9-kyytiä.

Nurmonen käänsi Stallonen kiriin takasuoralla, kun suosikki Månlykke A.M. lähestyi. Stallone tuli terhakkaana johtohevosen rinnalle. Odd Herakles vastasi rehdisti ja meni voittoon ajalla 20,0a/1640m. Stallone pisti voittajan juoksemaan loppuun saakka. Månlykke A.M. kiri kolmanneksi.

Antti-Ala-Rantalan Nyland eteni myös hyvin kovassa lopetuksessa ja oli kuudes maalissa.

– Saimme alussa hyvän avun Åsrud Viljalta. Kun pääsimme kärkeen, sain tehdä oman juoksun. Odd Herakles ei ollut ihan parhaimmillaan tänään, mutta piti voittoon, Solberg sanoi.

– Stallone oli loistava. Se joutui juoksemaan koko matkan toista rataa. 50–100 metriä ennen maalia tuntui, että menemme ohi. mutta loppu piti ajaa varman päälle, enkä avannut edes korvia, Nurmonen kertoi.

– Juoksu meni ihan hyvin, paitsi alussa oli vähän hässäkkää. Toivoin kovempaa matkavauhtia. Hyvin Nyland kiri ja näytti, että se kuuluu tällaiseen porukkaan, Ala-Rantala totesi.

Etonnant toi Westerinkille kolmannen Elitloppet-voiton

Richard Westerinkin Etonnant kiri Elitloppet-ravikilpailun voittoon Tukholman Solvallassa sunnuntaina. Etonnantin isä Timoko voitti Elitloppetin vuosina 2014 ja 2017 Westerinkin valmentamana.

Ennen finaalia ajettiin kaksi karsintalähtöä. Ensimmäisessä Örjan Kihlström ajoi uloimmalta lähtöradalta Don Fanucci Zetin rohkeasti johtavan rinnalle ensimmäisen puolikkaan jälkeen. Se ratkaisi karsintavoittajan. Loppusuoralla Don Fanucci Zet lipui muiden edelle.

Click Bait kiri johtavan takaa terävästi kakkoseksi ohi johtaneen Önas Princen. Anthony Barrierin ranskalainen Etonnant kiri pitkään kolmatta rataa ja oli neljäs maalissa.

Toisessa karsinnassa Erik Adielsson lähti Hail Maryllä eteenpäin takasuoralla, ja varjona sitä seurasivat Mister F Daag ja Vivid Wise As. Loppusuoralla Robin Bakkerin ajama Mister F Daag paineli voittoon Hail Maryn ohi. Vivid Wise As ehti kolmanneksi.

Etonnant eteni ulkoratoja finaalin voittoon

Finaalin alku oli dramaattinen. Suurin suosikki Don Fanucci Zet laukkasi lähtökiihdytyksessä.

– Laukkaan ei ole mitään eritystä syytä. Sellaista voi tapahtua, kun kiihdytetään kovaa, pettynyt Kihlström selvitti.

Click Bait painui keulaan. Avauspuolikas mentiin 06,6 ja kierros 08,0. Barrierin Etonnant lähti kiriin, mutta kadotti hetkeksi ravinsa takasuoralla. Se tuli uudelleen ja eteni ulkoratoja viiden miljoonan kruunun voittoon ajalla 09,3a/1609m.

– Tämä on aivan mieletöntä. En uskonut enää voittoon, kun mentiin loppukaarteeseen. Siinä vielä toinen hevonen tuuppasi vähän meitä. Mutta Etonnant lensi maalisuoralla, Barrier iloitsi.

– Tämä on unelma, josta tuli totta. Minun mielestäni tämä on maailman paras ravikilpailu. Tätä voittoa ei voi tehdä yksin, kiitän kaikkia, jotka ovat auttaneet tässä, Westerink totesi.

Hail Mary näytti hetken jo voittajalta

Adielsson löysi kiritilaa Hail Maryn kanssa, kun Önas Prince laukkasi loppusuoran alussa. Redénin tallin Hail Mary eteni johtoon ja näytti hetken jo voittajalta. Mutta Etonnant oli vahvempi, ja Hail Mary jäi kakkoseksi.

– Olen äärettömän tyytyväinen hevoseen, mutta samalla pettynyt kilpailuun. Click Bait vastasi meille, kun yritin johtoon. Siihen menetimme tänään voiton. Minulla ei ole koskaan ollut huippumahdollisuutta voittaa Elitloppetia. Tänään sellainen oli, Adielsson sanoi.

Mister F Daag kiri kolmanneksi. Vivid Wise As kesti johtavan rinnalta neljänneksi. Click Bait oli viides.