Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parvelan Retu näytti jälleen suuruutensa

Urallaan 45 kertaa kilpaillut ja vain kerran mitalisijojen ulkopuolelle jäänyt 7-vuotias suomenhevonen Parvelan Retu kiersi lauantaina Vieremän Kavioliiga-raveissa ykköseksi lähtölaukasta huolimatta.

Vieremän Kavioliiga-ravien kovimman kylmäverilähdön kiihdytys oli dramaattinen. Selkeä ennakkosuosikki Parvelan Retu otti 2640 metrin kilpailussa edellisen starttinsa tapaan pahan lähtölaukan ja jäi tällä kertaa kärjestä 50 metrin päähän. Hannu Torvisen ohjastama 20,1-ennätyksen omaava ori pääsi joukkoon mukaan, kun juoksua oli takana 800 metriä. Huippuori lähti kiriin 900 metriä ennen maalia ja porhalsi voittoon asti ennen hyvän vastuksen tarjonnutta Herra Heinämiestä. Petri Laineen valmentaman Parvelan Retun voittoaika oli 25,0a. Laine ei ollut erityisen huolestunut, vaikka lähtölaukka tuli.

– Hevoseen on aika lailla tottunut luottamaan, mutta ainahan se helpompaa olisi, jos se malttaisi lähdönkin ottaa rauhallisemmin. Retulla on vain painetta siinä alussa, eikä tuo ykkösrata ole ideaalipaikka siinä tapauksessa, Laine kertoi.

Laine uskoo, että kilpailut rauhoittavat sopivasti ja ori alkaa selvitä kiihdytyksestä jatkossa ravilla.

– Ainakin aikaisempina vuosina hevonen on rauhoittunut. Seuraavaksi jatketaan parin viikon päästä Suur-Hollolan karsinnoissa Lahdessa.

American Hero uloimmalta radalta keulaan ja voittoon

Parvelan Retun kuski Hannu Torvinen narutteli ykkössijan myös Ossi Nurmosen valmentamalla Siirin Liisillä. Lämminveristen kovimman lähdön vei Pekka Korven treenaama American Hero, jonka ohjastaja Jani Ruotsalainen oli heti alussa terävänä ja hoputti 6-vuotiaan ruunan uloimman radan lähtöpaikasta huolimatta keulaan, mistä se piti muut varmasti kurissa. Voittoaika oli enintään 200 000 euron tienanneiden 2140 metrin ryhmäajossa oli 14,4.

Pirjo Miettusen silmäterä Endless Story jatkoi määrätietoista nousua kohti kansallista tammahuippua jyräämällä 2140 metrin tasoitusajossa ykköseksi toiselta ilman vetoapua ajalla 15,3.