Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monacon aika-ajojen lopussa rytisi – toiseen vaiheeseen jäänyt Valtteri Bottas toivoi kilpailuun vesisadetta

Ferrarin Charles Leclerc piti parasta vauhtia formula ykkösten Monacon gp:n aika-ajoissa lauantaina ja lähtee sunnuntain kilpailuun paalupaikalta. Hyvä ajopäivä kotiradalla maistui monacolaiselle.

– Tämä on erityinen juttu. Viikonloppu on sujunut mukavasti, Leclerc tuumi ratahaastattelussa.

Leclercin tallitoveri Carlos Sainz täydensi eturivin punaiseksi, mutta kolaroi aika-ajon loppuvaiheessa mutkassa. Hän törmäsi Red Bullin Sergio Perezin ajokkiin, jonka matka oli päättynyt hetkeä aiemmin törmäykseen radan reunaan.

– Näin keltaisen lipun mutkassa, minun täytyi jarruttaa ja yritin tietysti välttää kolarin, Sainz harmitteli yllättävää tilannetta.

– Auto on tuntunut hyvältä, espanjalainen lisäsi ja puhkui näyttöhaluja kilpailuun.

Red Bullit valloittivat toisen lähtörivin Perezin ja MM-sarjaa johtavan Max Verstappenin ajamina. Verstappen oli vähällä rysäyttää osalliseksi Perezin ja Sainzin kolariin, mutta ehti jarruttaa ajoissa.

Takavuosien mestareista Alpinen Fernando Alonson vauhti riitti seitsemänteen, Mercedeksen Lewis Hamiltonin kahdeksanteen ja Aston Martinin Sebastian Vettelin yhdeksänteen lähtöruutuun.

Alfa Romeon vaikeudet jatkuivat

Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas jäi toiseen vaiheeseen ja oli aika-ajojen 12:s.

– Auto saatiin tuntumaan ihan hyvältä, mutta ei ollut vain vauhtia. Ei ollut yhtä selkeää paikkaa, missä tulee takkiin vaan joka puolella. Uskoin, että on enemmän vauhtia, mutta ei vain ollut. Ei vain sopinut meidän autolle, Bottas jutteli VSportin televisiohaastattelussa.

Bottaksen tallitoveri Guanyu Zhou jäi joukon viimeiseksi, joten Alfa Romeon kokonaispanoskaan ei ollut häävi. Bottas kärsi perjantaina moottoriongelmista, joten harjoituspäivä meni harakoille. Lauantain harjoituksissa hän oli 14:s.

– Oli vähän vaikea päästä rytmiin (lauantaina), mutta saimme hyvän viimeisen harjoituksen. Sitä kautta löytyi ihan hyvä rytmi. Ei vain ollut vehkeissä vauhtia.

Monacon kapealla katuradalla ei ole juurikaan ohituspaikkoja, joten Bottaksella on vain ohut mahdollisuus nousta kärkikymmenikköön ja pisteille. MM-sarjassa kahdeksantena olevalla suomalaisella oli selkeä säätoive kisapäivälle.

– Vesisadetta kiitos. Se toimisi, Bottas naulasi.