Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat yllätti ja eteni MM-välieriin – Sveitsi putosi jatkosta

Suomi kohtaa lauantaina jääkiekon MM-välierässä Tampereella Yhdysvallat. Yhdysvallat pudotti Helsingissä puolivälierissä Sveitsin jatkosta maalein 3–0.

Alkulohkossa Suomelle 1–4 hävinneestä Yhdysvalloista Ben Meyers teki Sveitsiä vastaan kaksi maalia. Sveitsi oli tähän saakka MM-turnauksen ainoa tappioton joukkue.

Yhdysvaltain miehistö on MM-turnauksen mittaan aiheuttanut keskustelua. Milloin on väitetty pelaajien viettäneen iltaisin turhan paljon aikaa baarissa, milloin joukkueen rikkonainen ja sääntöjen vastainenkin peli kaukalossa on herättänyt paheksuntaa.

Sveitsiä vastaan Yhdysvallat näytti itsestään taistelevan puolen. Kun vakiokokoonpanon puolustajat John Merrill ja Nick Blankenburg olivat joutuneet loukkaantuneina sivuun, Yhdysvallat pelasi puolivälierässä viidellä varsinaisella puolustajalla.

Sveitsi pelasi MM-finaaleissa vuosina 2013 ja 2018, mutta molemmilla kerroilla maailmanmestaruuden vei Ruotsi. Sveitsin toiveet olivat Suomessa vahvasti sujuneen MM-alkulohkon jälkeen korkealla, mutta parjattu Yhdysvallat oli oikeilla hetkillä terävämpi.

Sveitsi voitti puolivälierän laukaukset 33–22. Yhdysvaltain suuri sankari oli 33 torjunnalla nollan pitänyt Bostonin NHL-vahti Jeremy Swayman.

Toinen välieräpari lauantaina on Kanada–Tshekki.