Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotaja laittoi 200 metrin Suomen ennätyksensä päreiksi – myös Piispanen kelasi maailman kärkiajan

Amanda Kotaja ja Toni Piispanen ottivat suomalaisvoitot parayleisurheilun gp-kilpailujen avauspäivänä Sveitsissä. Kotaja kelasi naisten 200 metrillä T54-luokan Suomen ennätyksen 28,25, jolla paransi entistä ennätystään lähes sekunnin.

Kotajan entinen SE-aika ehti vanheta seitsemän vuotta, sillä 200 metriä on hänelle harvinainen matka. Kotaja jäi vain 0,08 sekuntia sveitsiläisen Manuela Schärin Euroopan ennätyksestä.

– Todella hyvät fiilikset. Osasin odottaa jotakin tämänsuuntaista, sillä koko harjoituskausi on ollut ehjä. Oma jännitys purkautui, ja nyt on hyvä olo, Kotaja iloitsi Urheiluliiton tiedotteessa.

Viime kesänä Kotaja sijoittui Tokion paralympialaisten satasella hopealle. Sveitsissä kelattu Kotajan tulos on maailman kärkiaika. Nottwillin kisat avaavat vuosittain ratakelauksen kilpailukauden Euroopassa.

– 100 metriä on yhä päälajini. Kunto ja vauhtikestävyys ovat ehjän harjoituskauden vuoksi nousseet, ja varmaankin siksi 200 metriä kulki nyt niin hyvin, Kotaja kertoi.

Piispasen hylkäys peruttiin

Miesten T51-luokassa maailmanennätysmies Piispanen kelasi 200 metrillä voiton belgialaisesta haastajastaan Roger Habschista ajoin 37,11–37,87. Piispasen aika on maailman tämän vuoden kärkitulos. Hänen nimissään oleva ME on 36,35.

Viime kesän paralympiavoittaja Piispanen hylättiin Sveitsissä ensin, mutta tuomio peruttiin.

– Me kelaamme joka toista rataa, ja suoralla kelattaessa rengas saa olla viereisellä radalla eikä rataviivasta tarvitse välittää, Piispanen valotti.

Uraansa jatkava paralympiavoittaja Leo-Pekka Tähti kelasi T54-luokan 200 metrillä toiseksi ajalla 24,90. Tähteä 14 vuotta nuorempi britti Nathan Maguire voitti ajalla 24,67. Tähden 200 metrin Suomen ennätys vuodelta 2018 on 24,40.