Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koivisto oppi hallitsemaan tunteitaan kentällä, voitto Euroopan-kiertueella toteutti yhden välietapin

Uran ensimmäinen voitto golfin Euroopan-kiertueella tuo työrauhaa Tiia Koivistolle, mutta 28-vuotiaan ammattilaisen tähtäin on pelata ensi vuonna jo Pohjois-Amerikassa. Koivisto kaavailee Atlantin taakse samaa reittiä, jonka hänen hyvä ystävänsä Sanna Nuutinen selvitti viime kaudella.

– Tavoite on päästä Euroopan-kiertueen arvolistalla kymmenen parhaan joukkoon, jolloin pääsee suoraan LPGA-kiertueen karsintafinaaliin, Koivisto kertoi maanantaina Helsingissä.

Koivisto on arvolistalla nyt mainioissa asemissa viidentenä.

– Sanna on ollut hyvä esimerkki. Olen reissannut hänen kanssaan ammattilaisena aika paljon, ja hän on ollut aina askeleen edellä, kuudetta vuotta ammattilaisena pelaava Koivisto sanoi.

Koivisto opetteli voittamaan ensin Letas-haastajakiertueella, jolla oli kauden paras kaksi vuotta sitten. Euroopan-kiertueella voittaminen oli suomalaisittain harvinainen saavutus, mutta Koivistolle sekin oli välietappi. Hän haluaa maailman parhaiden joukkoon.

Itseluottamus suurin ero aiempaan

Iso osa Suomen naispelaajien parhaimmistoa oli Talissa ennakoimassa syyskuun alussa Ahvenanmaalla pelattavaa Euroopan-kiertueen kilpailua. Viime vuonna kiertue palasi Suomeen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Turussa voiton vei LPGA:lta kyläillyt Matilda Castren, ja Ursula Wikström jakoi kakkossijan.

Naisten Euroopan-kiertueella ovat suomalaisista voittaneet myös Minea Blomqvist-Kakko kahdesti ja Riikka Hakkarainen. Koivisto nousi listalle neljänneksi Ranskan Evian-les-Bainsissa.

– Olen jo pitkään tiennyt, että pelini riittää voittoon. Tänä vuonna itseluottamukseni on ollut kova, ja se on ollut suurin ero aiempaan, Koivisto valotti.

Koivisto on työstänyt henkistä vahvuutta yhteistyössä urheilupsykologi Laura Koivusalon kanssa.

– Olen oppinut tunnistamaan tunteita ja hallitsemaan niitä kentällä, Koivisto kertoi.

Diabetes vaatii tarkkuutta

Lauantaina Koivisto ratkaisi voiton uusintareiällä, jolla Nuutinen kantoi hänen mailojaan. Lähestymislyönti sujahti viheriön sivuun, mutta mestarillinen chippi takasi yhden putin birdien ja voittojuhlat.

Vasta 15-vuotiaana golfin aloittanut Koivisto palaa voittokentälleen 21.–24. heinäkuuta pelaamaan uransa ensimmäiseen arvoturnaukseen Evian-mestaruuskilpailuun.

– Majorissa kenttä pelataan vaikeampana kuin viime viikolla. Se sopii minulle, etteivät voittotulokset mene kovin paljon alle parin, Koivisto sanoi.

Elokuun alussa Koivisto jatkaa major-kisojen sarjaa Skotlannin Muirfieldissä Britannian avoimessa mestaruuskilpailussa.

Tommi Hentun valmennuksessa pitkään harjoitellut Koivisto on kentällä rauhallinen, mutta pelin tuoma adrenaliini voi tuottaa hänelle ongelmia. Koivistolla on ykköstyypin diabetes, jonka kanssa pitää olla tarkkana. Stressi nostaa veren sokeria, ja silloin voi muuttua voimattomaksi.

– Toisaalta kierroksen lopussa pitää muistaa syödä, jotta verensokeri ei laske liikaa, kun adrenaliinitaso putoaa, Koivisto kertoi.