Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiä rakastava Jokerien ex-kapteeni Peter Regin kipparoi Tanskaa MM-kisoissa – "Jokerit merkitsee seurana minulle kaikista eniten"

Jääkiekon MM-kisoissa suomalaisille kiekkofaneille on Leijonien miehistön lisäksi monia vanhoja tuttuja. Jokereissa taituroinut keskushyökkääjä Peter Regin, joka johtaa nyt Tanskaa joukkueen kapteenina, muistuu monelle. Punavalkoisilla on valtavat panokset Helsingin lohkon päätöspeleissä.

– On upeaa olla jälleen Helsingissä. Asuin täällä kuusi vuotta, ja pelasimme kotikenttänämme viereinen Helsingin areena, Regin aloitti.

– Nyt kun halli vaihtui kisoihin, niin tuntuma ei ole täysin sama. Tämä on ensimmäinen kertani HIFK:n kotihallissa Nordenskiöldinkadulla, Regin paljasti.

Tanska avasi kisat Töölössä murjomalla 9–1 Kazakstanin. Sitten se sai selkäsaunan 0–6 turnauksessa sensaatiomaisen hyvin pelanneelta Sveitsiltä. Seuraavaksi koitti täpärät taistot, 2–1-voitto Italiasta ja 0–1-tappio Saksalle.

Lauantaina juutit puristivat helpottavan 3–0-voiton Ranskasta mittelössä, jossa Regin iski avausmaalin.

– Voitimme kolme tarvittavaa ottelua. Nyt on sitten ensin vastassa Kanada, ja sitä seuraa iso peli Slovakiaa vastaan, Regin summasi.

Slovakia vai Tanska?

Helsingin lohkon neljännestä MM-puolivälieräpaikasta taistelevat juuri Tanska ja Slovakia. Kaksikon keskinäinen paremmuus on mittarissa alkusarjan päätöspelissä tiistaina duon asettuessa vastakkain.

– Olemme pelanneet viimeisen 10 vuoden aikana heitä vastaan tiukkoja otteluita. Tiedämme heillä olevan kova joukkue, mutta olemme myös valmistautuneet hyvin, Regin taustoitti.

– Luulen, että meillä on hyvät saumat. Tavoite on edetä puolivälieriin.

Slovakia vei MM-jäällä vuosi sitten kaksikon keskinäisen 2–0 ja 2019 kisoissa 2–1. Edellisen kerran Tanska voitti slovakit 2017, kun se oli parempi 4–3.

Saksan MM-kisoissa 2010 Tanska ylsi ennätykseen, kun se löi Glen Hanlonin valmentaman Slovakian 6–0.

– Onnistuimme ensimmäisessä vaihdossa, ja seuraavan neljän minuutin jälkeen tilanne oli jo 3–0. Se oli erittäin merkittävä peli maajoukkueemme historiassa, Regin muisteli.

Reginin valmistautuminen Suomen MM-turnaukseen sujui mainiosti Sveitsissä, jossa hän edusti Ambri-Piottaa.

– Joukkue ja organisaatio ovat hyvät. Saimme myös lapsen tänä vuonna. Nyt oli vähemmän reissattavaa ja sai olla kotona joka ilta.

Takaisin vielä Suomeen

Jokerien ensimmäinen ulkomaalaiskapteeni Regin viihtyi Töölössä ja Kampissa asuessaan niin hyvin, että muistelee Helsingin vuosia haikeudella. Uran jatkuminen Sveitsissä ei ole lainkaan varmaa, ei vaikka sveitsiläisseurat sopivat ulkomaalaispelaajien kiintiön nostamisesta neljästä kuuteen.

– En tiedä ensi kaudesta. Se jää nähtäväksi. Ehkäpä palaan vielä Suomeen ja Liigaan, Regin naurahti.

Regin myöntää, että tapaisi mieluusti suomalaisia tuttujaan.

– Meno on ollut hektistä, en ehtinyt tavata Jokerien henkilöstöä, vaikka osa olikin täällä pelissämme paikan päällä. Päiväohjelmamme koostuu harjoittelusta, levosta ja ottelusta, Regin sanoi.

– Pelasimme seitsemän peliä 11 päivään, joka tekee ohjelmasta yhden päivän tiiviimmän kuin suurimmalla osalla muista joukkueista. Joten vapaata ei juuri ole ollut.

Jokerien tilanteesta Regin, 36, kertoi tietävänsä vain isoimmat uutisotsikot. Paluu Suomeen on käynyt mielessä useasti.

– Olisi toki tulla hienoa vielä Suomeen pelaamaan tai valmennustehtäviin. Tämä on yksi kauneimpia kaupunkeja, Regin yllätti.

– Olisin halunnut pelata täällä lisääkin. Jokerit merkitsee seurana minulle kaikista eniten.