Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kingsin hyökkääjä Carl Grundström liittyy Ruotsin MM-joukkueeseen – ennättänee kentälle Leijonia vastaan

Ruotsin jääkiekkomaajoukkue saa vahvistuksekseen Los Angeles Kingsin NHL-hyökkääjän Carl Grundströmin. Grundström käy koronatesteissä, matkustaa Suomeen ja liittyy Ruotsin MM-ryhmään niin pian kuin mahdollista

Grundström saattaa ennättää kentälle jo keskiviikkona alkulohko-ottelussa Suomea vastaan.

– Toivottavasti ehtii. Lähinnä kyse on siitä, millaiseksi hän tuntee silloin vointinsa, päävalmentaja Johan Garpenlöv arvioi NHL-vahvistuksen mahdollisuutta ehtiä Suomi-peliin.

– Carl tekee kentällä kovasti töitä, joten häntä kaavaillaan kakkos- tai kolmosketjuun ja pelaamaan alivoimaa. Alustavasti siis puolustuskentällisten tehtäviin.

Neljä kautta Kingissä pelannut Grundström pelasi päättyneellä kaudella 54 runkosarjaottelua, joista hänelle merkittiin 15 tehopistettä yhdeksästä maalista ja kuudesta maalisyötöstä.

Kingsin kuudessa pudotuspeliottelussa Edmontonia vastaan Grundström teki kolme maalia ja syötti yhden. Ruotsin maajoukkueessa hän on pelannut urallaan vain neljä ottelua.

Ruotsi toivoo MM-ryhmänsä vahvistukseksi vielä Toronton tähtipelaajaa William Nylanderia, mutta tämä ei ole vielä vastannut kutsuun.

Pittsburghin Rickard Rakell ja Dallasin John Klingberg kieltäytyivät maajoukkuekutsusta sopimustilanteensa ja Los Angelesin Viktor Arvidsson selkävamman takia.