Greg Norman löi täydellisen hudin puolustaessaan LIV-sarjaansa

Diplomatia ei suju golflegenda Greg Normanilta yhtä sulavasti kuin lyönnit uran hehkeimpinä vuosina 1980- ja 1990-luvuilla. Norman joutui keskiviikkona puolustelemaan saudirahalla kehittelemäänsä golfturnausten sarjaa Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteen takia, eivätkä hänen vastauksensa taida juuri hillitä kritiikkiä.

St. Albansissa Englannissa järjestetyssä tilaisuudessa esiin nousi muun muassa toimittaja Jamal Khashoggin murha Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa lokakuussa 2018.

– Me kaikki teemme virheitä, Norman yritti väistää saudirahaan ja Saudi-Arabiaan kohdistuvaa arvostelua.

Norman, 67, johtaa rahapalkinnoiltaan houkuttelevan LIV-turnaussarjan taustalla olevaa yhtiötä. Arvostelijat tuomitsevat turnauksen Saudi-Arabian "urheilupesuksi" eli maan maineen kiillottamiseksi urheilua hyväksi käyttäen.

– Puhukaa vain Saudi-Arabiasta, Khashoggista ja ihmisoikeuksista, mutta puhukaa myös kaikesta hyvästä, mitä maa tekee uudistaessaan kulttuuriaan, Norman opetti puolustaessaan turnaussarjaa.

– Teemme virheitä ja jokainen haluaa oppia niistä ja parantaa seuraavalla kerralla.

PGA vastustaa miljardisuunnitelmia

LIV-turnaukset saattavat repiä pelaajat kahteen leiriin, sillä turnaus yrittää houkutella hulppeilla rahapalkinnoilla pelaajat golfkiertueen perinteisistä turnauksista.

Yhdysvaltain PGA-kiertue kamppailee suunnitelmaa vastaan ja uhkaa LIV-kiertueelle lipeäviä pelaajia rangaistuksilla, pelikiellolla tai PGA-kiertueelta sulkemisella.

Euroopan-kiertueen johto aikoo englantilaisen Daily Telegraph -lehden mukaan noudattaa PGA:n esimerkkiä.

Pelaajista kohua on herättänyt varsinkin Phil Mickelson, joka luonnehti ensin LIV-kiertueen saudiarabialaisia taustavoimia "pelottaviksi". Samalla hän sanoi olevansa siitä huolimatta valmis osallistumaan kiertueelle, jos PGA:ta voidaan sen ansiosta painostaa uudistuksiin.

Mickelson on myöhemmin pyydellyt kommenttiaan anteeksi.

Norman on LIV-kiertuetta rakentavan LIV Golf Investmentsin toimitusjohtaja. Hän on syyttänyt PGA:ta "laittomasta monopolista, joka on vastoin pelaajien ja fanien etua ja estää vapaan kilpailun".

Norman kertoi, että LIV-kiertueen rahoitusta on nyt kasvatettu kahdella miljardilla Yhdysvaltain dollarilla (1,9 miljardia euroa). Kiertueella on tarkoitus pelata kymmenen kilpailun sarja 2023. Sarja on tarkoitus laajentaa liigamuotoon vuonna 2024.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka