Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kärppiin siirtyvä Joonas Kemppainen puolustaa Pietariin jääneitä ex-joukkuekavereitaan – "Media ei varmasti koko kuvaa tiedä"

KHL-seura Pietarin SKA:ssa viimeiset kolme kautta pelannut huippusentteri Joonas Kemppainen edustaa ensi kaudella miesten jääkiekkoliigassa pelaavaa Oulun Kärppiä. Oululaisseura julkaisi Kemppaisen yksivuotisen sopimuksen keskiviikkona.

Kemppaisen päättynyt kausi sisälsi monenlaisia käänteitä. Olympiamatka Pekingiin peruuntui positiivisen koronatestin takia. Kausi seurajoukkueessa päättyi sopimuksen purkamiseen ja paluuseen Suomeen Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Mediassa on kerrottu aiemmin, että Kemppaisen sopimus purettiin loukkaantumisen takia, mutta hyökkääjä paljastaa nyt, ettei mitään loukkaantumista ollut.

– Oikeastaan melkein heti, kun asiat tapahtuivat, tuli ajatus, että pitää lähteä pois.

Hänen sopimuksensa olisi päättynyt tähän kauteen. Pidemmillä sopimuksilla seurassa pelanneet Mikko Lehtonen ja Leo Komarov eivät jättäneet kautta kesken Kemppaisen tavoin.

Suomalaismedioissa ratkaisua on arvostelu kärkkäästi.

– Minulla on ymmärrystä (heidän ratkaisuunsa). Media ei varmasti koko kuvaa tiedä, vähäsanainen Kemppainen sanoi.

Kemppaisen mukaan hän olisi ollut pelikuntoinen myös Leijonien kotikisoihin valmistuvaan joukkueeseen, mutta yhteydenottoa maajoukkueesta ei ole tullut.

– En usko, että se on enää mahdollista. Ovatkohan he luulleet, että olen ollut loukkaantunut?

Kärpillä vanha jengi taas koossa

Kärpät julkaisi keskiviikkona myös päävalmentaja Lauri Marjamäen kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kaudella 2014–2015 Marjamäen valmentama Kärpät ylsi mestaruuteen Kemppaisen, Julius Junttilan ja Joonas Donskoin johdolla.

Ensi kaudella nelikosta uupuu vain Donskoi, jonka sopimus jatkuu NHL-seura Seattle Krakenissa.

– En ole laittanut vielä viestiä. Jonella on kausi kesken, joten antaa hänen pelata rauhassa, Kemppainen sanoi.

Kärpät julkaisi sopimukset oululaisen kauppakeskuksen yleisötapahtumassa. Merkittäviä uutisia olivat myös keskushyökkääjä Peter Tiivolan siirtyminen Ouluun KHL-seura Dinamo Riiasta ja Kärppien päättyneen kauden parhaan maalintekijän Petter Emanuelssonin jatkosopimus.