Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kroatia pudotti Suomen käsipallomiehet tylysti MM-karsinnoissa

Kroatia pysäytti Suomen miesten käsipallomaajoukkueen tylyllä tavalla MM-karsintojen jatkokarsinnoissa. Kroatia varmisti paikan vuoden 2023 MM-lopputurnaukseen yhteistuloksella 70–43, kun se kukisti lauantaina Varazdinissa Suomen maalein 36–22.

Kroatia pääsi pelissä liian usein hyviin maalintekopaikkoihin ja pakotti samalla suomalaiset yrittämään ratkaisuja kaukaa maalilta. Kotijoukkue onnistui heittoyrityksissään 71-prosenttisesti, kun Suomen prosentti jäi 49:ään.

– Kroatia oli yhtä tai kahta tasoa parempi kuin me. Meillä oli vaikeuksia Kroatian kovaa puolustusta vastaan, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren tunnusti Käsipalloliiton tiedotteessa.

– Näimme eron huippujoukkueeseen. Tiedämme, missä meidän on pystyttävä parantamaan. Kroatia oli fyysisesti vahvempi, nopeampi ja juonikkaampi.

Kroatian tehopelaaja Marino Maric teki ottelussa seitsemän maalia sadan prosentin tehoilla. Filip Glavas heitti kuusi maalia.

Suomalaisista Roni Syrjälä teki viisi maalia, Benjamin Helander neljä ja Fredrik Forss kolme osumaa.

Otteluparin ensimmäinen osa pelattiin keskiviikkona Vantaalla. Kroatia otti ensimmäisestä ottelusta vierasvoiton lukemin 34–21.

Vuoden 2023 MM-lopputurnaus pelataan Ruotsissa ja Puolassa.