Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmanlistan ykkönen Scheffler juhli Mastersin voittoa pitkän päivän päätteeksi

Yhdysvaltalainen Scottie Scheffler, 25, on golfin miesten maailmanlistan ykkösnimi, ja nyt hän on myös major-voittaja. Scheffler vei Suomen aikaa varhain maanantaina nimiinsä kauden ensimmäisen miesten arvoturnauksen, Yhdysvalloissa pelatun Mastersin.

Scheffler nappasi voittonsa Augustassa kolmen lyönnin erolla Pohjois-Irlannin Rory McIlroyhin. Scheffler pelasi päätöskierroksen 71 lyönnillä eli tulokseen –1. Hänen kokonaistuloksensa oli kymmenen alle parin.

– Se oli pitkä ja vaikea päivä minulle. Yritin vain pitää pääni alhaalla ja toteuttaa lyöntini, Scheffler luonnehti päätöskierrostaan AFP:lle.

Scheffler on noussut nopeasti golfin ykkösnimeksi, sillä hän otti ensimmäisen turnausvoittonsa PGA-kiertueella vasta helmikuussa.

Schefflerin ainoat isot vaikeudet päätöskierroksella tulivat viimeisellä reiällä, jolla hän käytti kuusi lyöntiä ja teki tuplabogin. Etumatka muihin oli kuitenkin niin suuri, että Scheffler saattoi nauttia melko selvästä voitosta.

Scheffler kirjasi päätöskierroksella par-tulosten lisäksi neljä birdietä, yhden bogin ja yhden tuplabogin. Hän pelasi tasaisen turnauksen, sillä kierrostulokset olivat 69, 67, 71 ja 71 lyöntiä.

Turnauksiin palannut Woods oli kaukana parhaastaan

Golfin supertähti Tiger Woods palasi Mastersissa turnauksiin 14 kuukautta pahan auto-onnettomuutensa jälkeen. Woods sijoittui 47:nneksi. Hänen kokonaistuloksena oli 13. Woods sai yleisöltä runsaasti tukea.

– En pelannut parhaalla tasollani, mutten tiedä, pystynkö edes sanoin kuvailemaan, miltä kannustus tuntui, Woods sanoi.

Woods päätti kilpailunsa vaatimattomalla kierroksella, jolla hän käytti 78 lyöntiä.

Schefflerin ja McIlroyn takana jaetulle kolmannelle sijalle ylsivät Australian Cameron Smith ja Irlannin Shane Lowry, joiden kokonaistulos oli –5.