Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Cupmestari Kuusamo eteni naisten liigan välieriin

Kuusamo kukisti tiistaina vieraissa Nurmon Jymyn 3–1 ja eteni voitoin 3–0 naisten lentopallon Mestaruusliigassa välieriin. Julie Langweiler teki vieraille 16 pistettä, Molly Lohmanin saldo oli 11 pistettä.

Kuusamo voitti tammikuussa jo Suomen cupin, kun LP Kangasala kaatui finaalissa 3–1.

Nurmossa kotijoukkueen Riikka Valkonen oli 16 pisteellä yhtä tehokas kuin Langweiler, mutta Kuusamo oli tehokkaampi etenkin erien ratkaisuhetkillä. Jymy voitti torjuntapisteet 15–10 ja ässiäkin oli yhtä monta.

Jymyn kokenut valmentaja Kari Raatikainen pitää Kuusamoa suurimpana mestariehdokkaana.

– Heillä on aloituksessa liigan eliittiä oleva pelaaja jokaisella pelipaikalla. Ja lisäksi tasokkaita pelaajia vaihdossakin, sanoi ensi kaudellakin Jymyä valmentava Raatikainen.

LP Kangasala myös välieriin

LP Kangasala hävisi kotiottelussaan avauserän Puijo Wolleylle, mutta voitti kolme seuraavaa erää ja näin ottelun 3–1. Arttu Keräsen valmentama LP Kangasala jatkaa välieriin voitoin 3–0.

Roosa Laakkonen ja Emmi Riikilä tekivät LP Kangasalalle 14 pistettä. Laakkonen otti seitsemän joukkueen 15 torjuntapisteestä. Myös talvella loukkaantuneena välillä ollut Ronja Heikkiniemi oli tehokas 12 pisteellä.

LP Kangasala teki ottelun aikana paljon vaihtoja, aloituksesta vaihtuivat passari Katja Kylmäaho, hakkuri Gabriela Da Silva sekä yleispelaaja Roosa Heikkiniemi.

– Suuret kiitokset kaikille kolmelle kesken ottelun tulleelle. Olisimme olleet vaikeuksissa ilman laajaa rosteriamme, sanoi valmentaja Keränen.

Hilkka Hujanen oli vieraiden tehokkain 15 pisteellä.

LP Viesti kohtaa LP Kangasalan

LP Viesti kukisti pienten vaikeuksien jälkeen kotonaan Salossa LP-Vampulan 3–1 ja eteni voitoin 3–0 välieriin. Joukkue kohtaa välierissä LP Kangasalan.

Peräti neljä pelaajaa teki kotijoukkueelle 13 pistettä. He olivat Jessica Kosonen, Linnea Kuusela, Kaisa Nyman ja Arita Ternava. Anna Czakan teki 10 pistettä.

LP-Vampula voitti torjuntapisteet häkellyttävästi 19–10. Vierailta Cassidy Baird, Laura Laukkanen ja Kristiana Petrova tekivät 14 pistettä.

Neljännessä puolivälieräottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti kotonaan Oriveden Ponnistuksen 3–0 ja johtaa sarjaa voitoin 2–1.