Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joonas Odenin selviäminen ilman pelikieltoa oli pieni yllätys voittoisan Ilveksen valmennukselle

Rasististen solvausten kohteeksi tiistai-iltana sosiaalisessa mediassa joutunut Ilveksen hyökkääjä Joonas Oden ei ollut kokoonpanossa, kun Ilves keskiviikkona voitti SaiPan niukasti 5–4 jääkiekkoliigassa.

– Oden ei ollut aamujäillä, ja niiden jälkeen päätettiin kokoonpano illan otteluun. Olisi ollut mahdollista, että hän olisi saanut Lukko-ottelun taklauksesta pelikieltoa, ja siksi hän ei ollut mukana, sanoi Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä.

Vaikka pelikieltoa ei tullut, Myrrä pitäytyi aamun kokoonpanosuunnitelmassa. Henrik Haapala sai paikan Eemeli Suomen ja Matias Mäntykiven rinnalla. Odenin ollessa ketjussa se on viime peleissä ollut Ilveksen paras.

Ilves johti 5–1 toisessa erässä, ja Nick Baptiste teki kolmannen alussa 6–1-maalin, mutta se hylättiin hetkeä myöhemmin Balazs Sebökin korkeasta mailasta saaman jäähyn takia.

– Kaksi erää pelasimme erinomaisesti. Kolmannessa SaiPa sai maaleistaan uskoa ja meillä lopahti peli molemmissa päissä, Myrrä sanoi.

SaiPan Ville Petman teki uraennätyksekseen kaksi maalia.

– Hävisimme eikä maalin tappio juuri eroa suuremmasta tappiosta. Eikä oma maalimäärä lohduta nyt, Petman sanoi.