Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko sai vastauksia kipukohtiin – "Nousu voittoon kahden erän tarpomisen jälkeen oli henkisesti hyvin tärkeä"

VaLePa hävisi sunnuntaina kaksi erää Akaa-Volleylle, mutta voitti kolme seuraavaa eli lentopallon Mestaruusliigan ottelun 3–2. Tuloksen myötä VaLePa jatkaa kakkosena ja todennäköisesti jääkin sille sijalle.

Akaa-Volleyn todennäköisin loppusijoitus on kolmas, mutta kakkossijakin on sille mahdollinen sopivilla tuloksilla.

– Tässä vaiheessa kautta on tärkeää saada oma peli kuntoon. Nousu voittoon kahden erän tarpomisen jälkeen oli henkisesti hyvin tärkeä, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Toki VaLePa voi vielä nousta runkosarjan voittoonkin, jos se voittaa jäljellä olevat kaksi otteluaan ja Savo Volley häviää kaksi otteluaan.

– Mahdollisuus on aika pieni, Kangaskokko myönsi.

Yleispelaajat Jiri Hänninen ja Sakari Mäkinen tekivät VaLePalle 23 pistettä. Hakkuri Urpo Sivula teki vieraille peräti 37 pistettä. Sivula iski 59 passista 30 pistettä, ja lisäksi hän syötti neljä ässää ja otti kolme torjuntapistettä.

Alberto Cavasin aloitti VaLePan hakkurina, mutta hän pelasi vain kaksi erää.

– Cavasinille tuli niskakramppi. Siirsimme Hännisen hakkuriksi, ja Ville Järnvall tuli vaihdosta yleispelaajaksi, Kangaskokko selvitti.

Etta haki voiton Kokkolasta

Etta otti pitkän askeleen kohti sarjapaikan varmistamista, kun se voitti vieraissa Kokkolan Tiikerit 3–1.

– Parantelimme asemia merkittävästi, mutta ei suora säilyminen vielä varmaa ole. Jos TuTo ei saa enää pisteitä, niin sitten olemme suoran säilyjän paikalla, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Parhaana palkittu Janne Marttila teki vieraille 23 ja keskipelaaja Nuutti Niinivaara 17 pistettä.

Matias Saviaro tuurasi Oskari Keskistä hakkurina ja teki 21 pistettä Tiikereille. Kotijoukkueella oli riveissään vain seitsemän pelaajaa, muut olivat sairaita.

– Jouduimme pelaamaan ilman liberoa. Enemmän pelanneet yleispelaajat olivat sivussa. Eli keskipelaajat Antti Leppälä ja Rami Rekomaa olivat vastaanottajina yhdessä Arttu Tupelin kanssa, selitti Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Loimu jatkoi Ducksin alamäkeä

Raision Loimu otti helpon 3–0-voiton vieraissa runkosarjan viimeisen ottelunsa pelanneesta Vantaan Ducksista. Hyvään kevätvireeseen päässeen Loimun tehokkain oli totutusti hakkuri Ali Fazli 16 pisteellä. Kristaps Smits teki 13 pistettä.

Loimun todennäköinen loppusijoitus runkosarjassa on kuudes, mutta viideskin sija on mahdollinen. Passari Tomi Saarinen johti peliä hyvin, ja joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti oli hieno 57.

– Nopea voitto kolmessa erässä ja nyt huomio ensi viikon otteluihin. Kahdella voitolla nousemme viidenneksi, mutta ei siinä olisi suurta eroa onko viides vai kuudes. Saimme tänäänkin syötöllä hyvää jälkeä aikaan, Saarinen sanoi.

Kuudennen peräkkäisen tappion kokeneen ja kahdeksanneksi runkosarjassa sijoittuvan Ducksin tehopelaaja oli hakkuri Aleksander Rastamo 20 pisteellä, mutta toiseksi tehokkain Kalle Kattelus jäi viiteen ja kolmanneksi tehokkain Ville Kattelus viiteen pisteeseen.

Hurmoksen kirous jatkui

Joensuulaisen Karelian Hurmoksen kirous jatkui, sillä joukkue pelasi yhdeksännen viisieräisen ottelun ja on hävinnyt ne kaikki. Nyt kaksi pistettä vei liiganousija TuTo Volley.

Hurmoksen sijaksi lienee tulossa seitsemäs. Sillä on jäljellä kaksi vierasottelua Sastamalassa ja Akaassa.

Kokenut Eemeli Kouki oli 26 pisteellä vieraiden tehokkain. Ossi Rumpunen ja Tino Vuori tekivät 17 pistettä.

– Hyvin sujui peli, kun ajattelee että tänne oli pitkä matka ja lisäksi meillä oli kahdeksan pelaajaa vaihtunut edellisen ottelun jälkeen, Kouki sanoi.

Markuss Cielavs teki Hurmokselle 25 ja Jere Heiskanen 21 pistettä.

Voitolla TuTo Volley säilytti mahdollisuudet säilyttää sarjapaikka ilman karsintoja. Kaksi viimeistä kohtaa toisensa ja kolmella voitolla sarjapaikka säilyy. Otteluparin häviäjä kohtaa ykkössarjan voittajan.

– Harmi, että Etta voitti oman ottelunsa Kokkolassa. Ei se ihan ole liigan arvolle sopivaa, että keskipelaajat laitetaan yleispelaajiksi. Mielellään päättäisin kauden viikon kuluttua, mutta mahdollisissa karsinnoissa olemme toki vahvoilla, Kouki lisäsi.