Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hermes-kasvatti Utunen upotti pisteautomaatin

Jääkiekkoliigan surkein vierasjoukkue SaiPa oli perjantaina yllättävän sitkeä kiusa Pelicansille. Lahtelaisisännät olivat liki jokaisella mittarilla ylivoimaisia, mutta pystyivät ratkaisemaan kolmen pisteen potin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella.

Pelicans voitto maalein 4–3 oli lahtelaisille kahdeksas peräkkäisvoitto SaiPasta. Kauden keskinäisten otteluiden pisteet menivät Pelicansille 17–1.

Viimeisen päälle aito voittomaali 4–3 syntyi 53. minuutilla puolustaja Toni Utusen, 21, rannelaukauksella. Avaavan poikittaissyötön tarjoili kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt olympiavoittaja Hannes Björninen. Osuma oli Tapparasta täksi kaudeksi Pelicansiin siirtyneen kokkolalaiskasvatti Utusen liigauran seitsemäs ja ensimmäinen voittomaali.

– Meinasi vähän tulla hoppu, mutta kiekko nousi sinne minne pitikin. Hallitsimme peliä hyvin, Utunen totesi.

Utunen muutti isänsä kanssa jo kesken kutosluokan Kokkolasta Tampereelle, missä tuli käytyä Tapparan junioripolku.

– Se oli hyppy tuntemattomaan, mutta kannatti. Pitää olla kiitollinen, että valmennukselta on löytynyt Lahdessa luottoa, kommentoi Tapparan viime kauden maalimääränsä tällä kaudella tuplannut ja runsaan 18 minuutin keskimääräiseen peliaikaansa 50 prosenttia lisäystä saanut Utunen.