Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallomaajoukkue jatkaa MM-karsintoja kahdella ottelulla Sloveniaa vastaan – "Jos pystytään yksi voitto ottamaan, se on hyvä suoritus"

Suomen koripallomaajoukkue jatkaa ensi vuoden MM-lopputurnaukseen tähtääviä karsintoja kotipelillä Sloveniaa vastaan. Ottelu alkaa Espoon Areenassa kello 18.30.

Maanantaiksi Suomen joukkue matkaa Slovenian Koperiin, jossa joukkueet kohtaavat uudelleen. Hallitseva Euroopan mestarijoukkue Slovenia avasi karsinnat marraskuussa voittamalla sekä Ruotsin että Kroatian. Suomi puolestaan hävisi Ruotsille, mutta voitti Kroatian.

– Tulee tiukat kaksi matsia. Slovenia on minun papereissani lohkon paras joukkue. Jos pystytään yksi voitto ottamaan, se on hyvä suoritus, Petteri Koponen ennakoi.

Slovenian helmikuun MM-karsintapeleihin nimetyistä pelaajista viisi oli mukana sekä 2017 EM-kisoissa että viime kesän Tokion olympialaisissa. Yksi on kuitenkin poissa, NBA:n Dallas Mavericksin tähtipelinjohtaja Luka Doncic, jonka kautta Slovenia pelasi lähes kaikki kuvionsa Tokiossa.

– Ei kukaan pysty ottamaan samaa roolia (kuin Doncic), mutta silti siellä on paljon taitoa ja heittovoimaa. Heillä on kova paketti kasassa, Koponen arvioi.

Maajoukkueen päävalmentajaksi ensi kesänä nouseva Lassi Tuovi oli samaa mieltä Doncicin merkityksestä.

– Heillä ei ole helppo tilanne, kun palloa 90-prosenttisesti dominoiva pelaaja puuttuu. Mutta edellisvuosien ansiosta heillä on aivan järkyttävä itseluottamus, Tuovi sanoi.

Tuovi korosti, ettei Suomi saa päästää Slovenian vauhtipeliä käyntiin.

– He ovat heittäneet edellisissä peleissä yli 35 vapaaheittoa per peli, eikä sitä voi tehdä pelkästään hitailla hyökkäyksillä. Meidän pitää ottaa nopeiden lisäksi heidän puolinopeat hyökkäyksensä pois. Jos olet Sloveniaa vastaan myöhässä ensimmäiset kahdeksan sekuntia, olet karusellissa, Tuovi sanoi.