Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkue saa miljoonakorvaukset ja lupauksen palkintorahojen tasa-arvosta

Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkue saa 24 miljoonan dollarin korvaukset ja lupauksen palkintorahojen tasa-arvosta Yhdysvaltain miesten maajoukkueen kanssa, Yhdysvaltain jalkapalloliitto tiedotti.

– Uskon, että voimme katsoa taaksepäin tähän päivään ja sanoa, että tänä päivänä Yhdysvaltain jalkapalloliitto muuttui parempaan suuntaan, tähtipelaaja Megan Rapinoe sanoi.

Naisten maajoukkue oli nostanut oikeuskanteen liittoa vastaan 2019, koska miesten joukkue sai huomattavasti suurempia palkintorahoja liitolta. Yhdysvaltain miesten maajoukkue sai runsaat 5,3 miljoonaa dollaria pääsystä 16 parhaan joukkoon kesän 2014 MM-turnauksessa, kun taas naiset saivat 1,725 miljoonaa 2015 MM-voitosta. Liitto perusteli eroa sillä, että Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa jakaa miesten turnauksissa paljon suuremmat palkintorahat kuin naisten turnauksissa.

Liittovaltion tuomioistuin oli aluksi hylännyt naispelaajien kanteen, mutta he valittivat päätöksestä.

Osapuolten välisen sopimuksen mukaan 22 miljoonaa dollaria jaetaan naispelaajien kesken ja kaksi miljoonaa siirretään tilille, jolta tuetaan pelaajia heidän peliuransa jälkeisessä elämässä ja jaetaan hyväntekeväisyysrahoja naisten ja tyttöjen jalkapalloilussa.