Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IIHF antoi vuoden pelikiellon rasistisen eleen tehneelle ukrainalaisjääkiekkoilijalle

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF antoi Ukrainan pääsarjassa pelaavalle HC Krementshukin hyökkääjälle Andri Deniskinille yhden vuoden pelikiellon rasistisesta eleestä.

ESPN:n mukaan Deniskin syyllistyi viime syyskuussa törkeään eleeseen, kun hän huusi ensin HC Donbassin yhdysvaltalaispelaajalle Jalen Smereckille ja elehti sen jälkeen banaanin kuorimista ja syömistä. Smereck on mustaihoinen.

– Rasistisilla eleillä, kommenteilla tai teoilla ei ole minkäänlaista sijaa jääkiekossa tai missään muuallakaan. Deniskinin toimintaa on täysin mahdotonta hyväksyä, eikä sitä suvaita, IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif sanoi tiedotteessa .

Ukrainan maajoukkueessakin pelanneen Deniskinin pelikielto koskee kaikkia IIHF:n järjestämiä otteluita sekä kansainvälisiä otteluita.

Ukrainan jääkiekkoliitto antoi Deniskinille tapauksesta 13 ottelun maksimipelikiellon, joka on jo päättynyt. IIHF kertoi tekevänsä Ukrainan jääkiekkoliiton kanssa yhteistyötä, jotta liitto voisi antaa jatkossa pidempiä pelikieltoja maan sarjaotteluihin.

------

Juttua on korjattu kello 12.10. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että IIHF tekee Ukrainan jääkiekkoliiton kanssa yhteistyötä taatakseen Deniskinille pidemmän pelikiellon sarjaotteluihin. Todellisuudessa IIHF tekee yhteistyötä Ukrainan jääkiekkoliiton kanssa, jotta maan sarjassa voitaisiin antaa jatkossa pidempiä pelikieltoja.