Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän olympiakomitean joukkue päätti Tanskan kiekkounelman

Ensimmäistä kertaa jääkiekon olympiaturnauksessa pelannut ja turnauksessa iloisia otteita esittänyt Tanskan miesten maajoukkue taipui odotetusti puolivälierässä Venäjän olympiakomitean joukkueelle eli ROC:lle, mutta kunniakkaasti tanskalaiset kaatuivat. Ottelu oli toisessa erässä vielä tasan 1–1, mutta ROC rutisti lopulta 3–1-voittoon.

Tanska joutui otteluun ilman runkopelaajiinsa lukeutuvia, mutta loukkaantuneita puolustaja Jesper Jensen Aaboa ja Jokerien hyökkääjä Nicklas Jenseniä. Tanska ei ole koskaan voittanut Venäjää arvoturnauksissa, ja avauserässä ROC vei laukaukset peräti 18–1. Maaliin kiekon sai Vadim Shipatshjov.

Toisessa erässä Frans Nielsen tasoitti, ja puolivälierien toinen yllätys leijaili ilmassa (Slovakia voitti puolivälieräpäivän avauksessa USA:n). Reilu viisi minuuttia ennen erätaukoa Nikita Nesterov kuitenkin iski ROC:n jälleen johtoon.

Päätöserässä vääntö oli entistä tasaisempaa, mutta Julian Jakobsenin jäähy maksoi sitten Tanskalle, kun Vjatsheslav Voinovin iski loppuniitin ylivoimalla.

Puolivälierissä pelataan tänään vielä ottelut Suomi–Sveitsi ja Ruotsi–Kanada. Mikäli Suomi raivaa tiensä välieriin, siinä vastaan tulee Slovakia.