Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Djokovic on valmis uhraamaan Ranskan avoimet ja Wimbledonin, jos osallistuminen edellyttää koronarokotusta

Tenniksen miesten maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic on valmis jättämään Ranskan avoimen mestaruusturnauksen ja Wimbledonin väliin, jos niihin osallistuminen edellyttää koronarokotuksen ottamista. Djokovic kertoi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n haastattelussa, että pitää periaatteitaan tärkeämpinä kuin yhtäkään turnausta.

– Olen aina kannattanut vapautta sen suhteen, mitä elimistööni laitetaan. Tuo periaate on tärkeämpi kuin yksikään tenniksen titteli tai mikään muu, Djokovic sanoi haastattelussa, joka on kansainvälisessä mediassa ensimmäinen Djokovicin Australiasta karkottamisen jälkeen.

Serbitähti ei vastusta rokotuksia sinänsä, ja lapsena hänet on rokotettu useita sairauksia vastaan. Aikuisena Djokovic haluaa kuitenkin itse päättää kehostaan, eikä aio lähiaikoina ottaa koronarokotusta. Ei, vaikka rokotteen ottaminen auttaisi häntä harjoittamaan ammattiaan.

– Olen valmis maksamaan sen hinnan, että en pääse joihinkin kisoihin, Djokovic korosti, mutta vakuutti pysyvänsä avoimena rokotuksen suhteen.

– Me kaikki yritämme löytää keinoja saada tämä koronatilanne loppumaan.

Australiasta karkotus otti koville

Tammikuussa Djokovic karkotettiin Australiasta, koska hän ei ollut ottanut koronarokotusta, ja Australia edellytti sitä maahantulijoilta. Djokovic oli siinä uskossa, että hänellä on sairastetun koronataudin takia lääketieteellinen erivapaus saapua maahan.

Pitkäksi venynyt kiista hänen oikeudestaan pelata kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa päättyi siihen, että Djokovic poistui maasta. Sitä ennen hän oli Melbournessa pariin otteeseen karanteenissa.

– Olin surullinen ja pettynyt siitä, mihin tilanne kääntyi Australiassa. Se ei ollut helppo paikka, Djokovic sanoi.

Australian maahanmuuttoministeri Alex Hawke perui Djokovicin viisumin, koska pelkäsi tämän voivan nostattaa rokotusten vastaista mielialaa.

– Olen tuosta täysin eri mieltä. En ole rokotevastainen, Djokovic sanoi.

Djokovicin puuttuminen kentiltä avasi Espanjan Rafael Nadalille mahdollisuuden tehdä Melbournessa tennishistoriaa. Hän voitti kaksinpelissä ennätyksellisesti uransa 21. grand slam -turnauksen. Djokovicilla olisi ollut mahdollisuus samaan, mutta Nadal nousi ensin ennätysmieheksi.