Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisurheilijoita tänään Pekingin olympialaisissa neljässä lajissa – Naisleijonat taistelee finaalipaikasta

Suomalaisia nähdään tänään Pekingin talviolympialaisissa jäätanssissa, lumilautailussa, freestylessa ja naisten jääkiekkoturnauksessa.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat jäätanssin vapaatanssissa, jonne pari suuntaa rytmitanssin 16. sijalta.

– Ihan mahtavaa, että pääsemme näyttämään vielä vapaatanssimme, Versluis sanoi rytmitanssin jälkeen.

Vapaatanssi alkaa Pekingissä Suomen aikaa kello 3.15.

Enni Rukajärvi, Carola Niemelä, Kalle Järvilehto ja Rene Rinnekangas ovat lumilautailun big air -hyppyjen karsinnoissa Pekingissä. Naisten karsinta alkaa kello 3.30 ja miesten kello 7.30. Sekä naisten että miesten finaaliin etenee karsintojen 12 parasta.

– Tekeminen on ollut koko porukalla nousujohteista. Uskon, että saadaan koko remmille hyvä kisa ja sen mukaisia suorituksia. Treeneissä kaikki ovat saaneet tehtyä hyviä juttuja, ja olo on koko porukan puolesta luottavainen, lumilautailujoukkueen päävalmentaja Antti Koskinen sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Suomalaisnelikko oli mukana jo aiemmin lumilautailun slopestylessa, jossa Rukajärvi eteni ainoana finaaliin. Rukajärvi oli finaalin seitsemäs.

Kärävän karsintakisa siirtyi päivällä

Freestylehiihtäjä Anni Kärävä on slopestylen naisten karsinnoissa, jotka alkavat kello 4. Karsintojen 12 parasta etenee Zhangjiakoussa kisattavaan finaaliin. Kärävän olympiaurakka alkoi mukavasti, kun hän sijoittui big airin finaalissa Pekingissä yhdeksänneksi.

Slopestylen karsintojen oli määrä olla jo sunnuntaina, mutta niitä siirrettiin päivällä eteenpäin lumisateen takia.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa Pekingissä välierissä Yhdysvallat, jolle Naisleijonat hävisi alkulohkossa maalein 2–5. Ottelu alkaa kello 15.10.