Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maali olisi ollut faneille tärkeämpi juttu kuin itselleni

Tappara otti tiistaina odotetusti kolme pistettä jääkiekkoliigassa, kun JYP kaatui maanantain tavoin. Nyt tulos oli 5–2 Tapparan tehtyä kaksi maalia alivoimalla ja kaksi tyhjään maaliin.

Maanantaina Jyväskylässä JYPin vakiopelaajista puuttui 12, nyt peräti 16. Kun Tappara oli vielä saanut avainhyökkääjiään takaisin kokoonpanoon, niin jokainen odotti murskajaisia.

Niitä ei tullut. Suuri ansio kuuluu JYPin maalivahti Konstantin Shostakille, joka edellisellä Tampereen vierailulla viime torstaina piti Ilveksen maaleitta 65 minuuttia.

Myös Tapparan virkaveli Christian Heljanko oli erinomainen. Hän sai Shostakin tavoin tilastoihin syöttöpisteen, kun maalintekoyritys tyhjiin meni metrin verran ohi ja päädystä tulleesta kiekosta Patrik Virta teki illan toisensa.

– Olisi ollut hienoa tehdä maali, mutta faneille se olisi ollut tärkeämpää kuin itselleni. Ottelu oli vaikea alusta alkaen, JYP satsasi alkuun ja sain hyviä torjuntoja siihen useita, Heljanko sanoi.

Heljanko myönsi, että vieraiden kokoonpano vaikutti otteluun lähtöön.

– Nämä ei ole helppoja pelejä, jos ei olla ihan sataprosenttisella teholla mukana. Lisäksi Shostak oli loistava, Heljanko lisäsi.