Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympialaisissa taituroiva Anni Kärävä haluaa inspiroida nuoria

Freestylehiihtäjä Anni Kärävän ilo vaihtui neljä vuotta sitten pettymykseksi, kun hän loukkaantui viimeisissä harjoituksissaan ennen matkaa Pyeongchangin talviolympialaisiin. Kärävästä olisi tullut ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt suomalainen olympiaurheilija.

Nyt Kärävää odottaa uusi olympiayritys, sillä hänen on määrä osallistua Pekingin kisoissa slopestyleen ja big air -hyppyihin. Big air pyörähtää karsinnoilla käyntiin tulevana maanantaina ja slopestyle saman viikon sunnuntaina.

– Nyt on ehkä luontevampi aika tälle kaikelle. Pikkuhiljaa alkaa tietää, miten itse toimii, mitä haluaa laskemiselta ja miten haluaa asiat tehdä, Kärävä luonnehti joukkueen etätiedotustilaisuudessa Kiinassa kehitystään neljässä vuodessa.

Olympialaisten slopestyle järjestetään Zhangjiakoussa ja big air Pekingissä.

– Päällimmäisenä tavoitteena on, että onnistun toteuttamaan suunnitelmani mahdollisimman hyvin. Vielä isompana ja ehkä arvokkaampana tavoitteena on, jos pystyisin koskettamaan ja inspiroimaan vaikka nuorempia lähtemään lajin tai ylipäätään urheiluun, Kärävä sanoo.

Kärävän, 21, mukaan slopestyle ja big air tukevat lajeina toisiaan.

– Esimerkiksi nyt on kiva harjoitella temppuja yhdestä hyppyristä, ja sitten kun menee slopestyleen, on helpompi panna erilaisia komboja yhteen.

Kärävä ja muut urheilijat valmistautuvat olympiasuorituksiinsa tarkkojen koronavarotoimien keskellä.

– Aika luontevasti tämä on kuitenkin mennyt, Kärävä vakuuttaa.

Peltola halusi temppuilla ja vaihtoi lajia

Freestylen slopestylessa ja big airissa nähdään suomalaisista myös Simo Peltola. Big airin miesten karsinnat ovat ensi maanantaina ja slopestylen viikkoa myöhemmin.

Pitkään Itävallassa asunut Peltola, 21, tulee alppihiihtoperheestä, joten rinteet tulivat hänelle tutuiksi jo pienenä. Vähitellen veri alkoi vetää alppihiihdosta freestyleen.

– Yritin aina vaikka suurpujottelulaskulla hyppiä jotain temppuja. Aluksi oli vähän hankala vaihtaa lajia. Kun sain sen tehtyä, se oli paras tekemäni juttu, Peltola innostuu.

Peltola myöntää yllättyneensä pääsystään Pekingin olympialaisiin. Valintaa auttoivat Elias Syrjän ja Kuura Koiviston ikävät loukkaantumiset.

– Tämä kausi ei alkanut minulta kovin hyvin. Syksyllä tuli luumustelma polveen. Se sattui aika kauan, eikä sitä vastaan voinut tehdä oikein mitään. Viimeisissä kisoissa ennen olympialaisia alkoi kantapääongelma. Siinä saattaa olla hiusmurtumaa, mutta se oli tänään (perjantaina) jo tosi hyvä.

Oman haasteensa toi koronatartunta, joka on toki jo taaksejäänyttä elämää.

– En päässyt treenaamaan oikein ollenkaan parin viime kuukauden aikana, kun olen ollut muutoinkin kipeänä. Siihen kantapää päälle. On nälkäinen olo, ja tekee mieli tehdä temppuja ja päästä laskemaan, Peltola vakuuttaa.