Davidson du Pont ja Nicolas Bazire ravikilpailu Prix d’Ameriquen voittajat

Ranskassa Prix d’Amerique -ravikilpailu huipentui kahden hevosen kovaan voittotaisteluun sunnuntaina Vincennesissä. Davidson du Pont kurotti viime metrillä ykköseksi ohi urhean Galiuksen. 450 000 euron voittopalkinto tuli ajalla 11,3/2700m.

Johtopaikka vaihtui alkumatkalla tiuhaan. Billie de Montfort, Galius, Power ja Davidson du Pont kävivät keulapaikalla, ennen kuin suosikki Etonnant painui kärkeen.

Yoann Lebourgeois teki ratkaisunsa loppukaarteessa. Hän karautti Galius-oriin karkumatkalle, ja taktiikka näytti onnistuvan. Galius johti selvästi, mutta Davidson du Pont aloitti takaa-ajon. Nicolas Bazire sai kannustettua Davidson du Pontin aivan viime hetkillä ohi Galiuksen. Flamme du Goutier nousi kolmanneksi. Anu Intosen hoitama Cokstile sijoittui yhdeksänneksi, ja Veikko Haapakankaan Zacon Gio hylättiin.

– Olen todella ylpeä pojastani. Nyt hän ajoi loistavasti. Davidson oli oikea voittaja tähän kisaan ja todella ansaitsi sen, ohjastaja- ja valmentajamestari Jean-Michel Bazire sanoi heti lähdön jälkeen.

Davidson du Pontilla oli kaksi kakkossijaa Prix d’Ameriquesta. Se sijoittui toiseksi 2020 ja 2021 Face Time Bourbonin takana.

Suomalaistamma Dusktodawn Boogie kilpaili kovatasoisessa 4-vuotislähdössä Prix Ourasissa. Jean-Michel Bazire käänsi valmennettavansa sisäradalta kiriin, ja hetken näytti, että Kenneth Danielsenin Dusktodawn Boogie haastaa keulahevoset. Vauhti oli hurjaa, ja Dusktodawn Boogie pinnisti kuudenneksi. Se juoksi kovan tuloksen 12,8/2700m ja tienasi 6 000 euroa. Eric Raffinin ajama Izoard Vedaquais paineli keulasta voittoon.

Anu Intosen hoitohevosten päivä alkoi upeasti, kun Usain Töll kiri voittoon Prix Jean Rene Gougeon -lähdössä Adrien Lamyn ajamana

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka