Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen tennisnaiset tavoittelevat kotiturnauksessa askelta ylemmäs

Suomen tennisnaiset tavoittelevat huhtikuussa Heinolan Vierumäellä nousua maajoukkuekilpailun Eurooppa/Afrikan alueen ykkösryhmään. Kakkosryhmän turnauksessa on mukana kahdeksan joukkuetta, joista Suomi on rankingissa kolmanneksi korkeimmalla, 51. sijalla.

– Tavoite on, että I-ryhmään noustaan. Viime kerralla päästiin pelaamaan noususta, ja se oli erittäin lähellä, muisteli Suomen kapteeni Emma Laine Tennisliiton tiedotteessa vuotta 2020.

Kahteen neljän joukkueen lohkoon jaettavat joukkueet ovat Suomen ohella ykkösryhmästä pudonneet Kreikka (ranking 37) ja Luxemburg (45), Tunisia (53), Egypti (55), Norja (58), Israel (60) ja Liettua (62).

Aiemmin Fed cupin nimellä tunnettu kilpailu kantaa nyt lajin suurnimen, yhdysvaltalaisen Billie Jean Kingin nimeä. Naistenniksen arvostuksen puolesta taisteleva King voitti urallaan 39 grand slam -turnausta: 12 kaksinpelissä, 16 nelinpelissä ja 11 sekanelinpelissä.

Turnaus pelataan Vierumäellä 12.–15. huhtikuuta.