Kläbo ja kumppanit koronatartunnan saaneen valmentajan lähikontakteja, olympialaisiin lähtö viivästyy

Sprinttimaajoukkueen valmentajan Arild Monsenin viikonloppuna paljastunut koronatartunta poikii lisää epävarmuutta norjalaisten hiihtäjien olympiasuunnitelmiin. Tiistaina Norjan hiihtoliitto kertoi, että Italian Seiser Almin harjoitusleirillä mukana olleet mieshiihtäjät luokitellaan Monsenin lähikontakteiksi, joten kahdeksan hiihtäjää on altistunut koronatartunnalle.

– Kahdeksan mieshiihtäjän matka Pekingiin siirtyy tammikuun 27. päivästä tammikuun 31. päivään, Norjan hiihtoliitto kertoi tiedotteessaan.

Joukkoon kuuluu sprintin olympiavoittoa puolustava Johannes Hösflot Kläbo. Tilanne on sen verran epävarma, että Norjan hiihtoliitto perui jopa tiistaiksi kaavaillun mediatapaamisen, joka oli määrä järjestää etäyhteyksin.

Monsenin koronatartunta paljastui ennen matkaa Italiasta korkean paikan leiriltä Norjaan. Hän antoi positiivisen testituloksen myös maanantaina kotimaassaan.

Norjan naishiihtäjät eivät ole Monsenin lähikontakteja, sillä he ovat toimineet Italian leirillä erillään miesten joukkueesta. Sama tilanne on Suomen hiihtäjillä, jotka asuivat Seiser Almissa samassa hotellissa norjalaisten kanssa. Joukkueiden jäseniä testataan kuitenkin tiiviisti ennen lähtöä Kiinaan, kuten kisojen olympiakäytännöt edellyttävät.

Norjan hiihtoliiton mukaan vielä ei ole varmistunut, siirtyykö myös Norjan naishiihtäjien lähtö Kiinaan. Naisten on määrä matkustaa Pekingiä kohti torstaina.

Norjalaishiihtäjät lentävät Oslosta suoraan Pekingiin. Kiina sallii olympialaisiin vain ennalta hyväksyttyjä lentoja.

Pekingin kisojen maastohiihdot alkavat 5. helmikuuta. Henkilökohtaisen sprinttikisan päivä on 8. helmikuuta.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka