Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkasen karu paluu entiselle kotiparketille: Takoi kovia pisteitä Chicagossa, mutta vanha kotiseura katkaisi voittoputken

Koripallon NBA-liigassa suomalaispelaaja Lauri Markkanen palasi vanhalle kotikentälleen takomaan kovia pisteitä voittoputken keskellä, mutta entinen kotiseura Chicago Bulls katkaisi voitonmakuun päässeeltä Clevelandilta siivet.

Cleveland Cavaliers ehti kartuttaa ennen Illinoisiin saapumista tililleen viisi perättäistä voittoa, viimeisimmän kotiparketilla Ohiossa. Chicagossa isäntäjoukkue Bulls otti kuitenkin voiton pistein 117–104 ja päätti samalla oman neljän tappion putkensa.

Markkanen pani vanhoilla kotikulmillaan parastaan ja jätti parketin joukkueensa pistekuninkaana 28 pisteellä. Suomalainen onnistui yhdeksästä kolmosyrityksestään viidessä. Tämän lisäksi hän otti seitsemän levypalloa.

Markkasta enemmän pisteitä teki vain Bullsin DeMar DeRozan, joka upotti kaikkiaan 30 pistettä. Hän otti myös kaksi levypalloa ja teki seitsemän koriin johtanutta syöttöä.

Kovimman levypallosaldon nappasi Bullsin Nikola Vucevic, joka nappasi yhteensä 12 levypalloa. Hyvänä kakkosena kymmenellä levypallolla tuli Clevelandin Jarrett Allen.

Markkanen: Cleveland ei voi sortua enää lapsuksiin

Markkanen arvioi entisen seuransa kohtaamista ottelun jälkeen Clevelandin Twitter-tilillä julkaistulla videolla . Hänen mukaansa Cavaliers ei voi enää sortua lapsuksiin.

– Joka kerran, kun pääsimme lähelle, luovutimme heille jotain helppoa. Avoimen kolmosen kulmasta tai avoimen layupin, sanoo Markkanen, jonka mukaan näistä erheistä pitää ottaa opikseen.

Vaikka hän kokee nykyseuransa tehneen kentällä turhia virheitä, alleviivaa suomalainen kuitenkin Bullsin olevan hyvä joukkue.

ESPN :n mukaan Clevelandin valmentaja J.B. Bickerstaff antoi niin ikään kehuja isäntäjoukkueelle ja arvioi heillä olevan hyviä pelaajia. Hän myös korosti sitä, kuinka oli odotettavissa, että isännät tulisivat neljän tappion jälkeen parketille täynnä määrätietoisuutta.

Chicago oli kentällä ilman tähtipelaajaansa Zach LaVinea ja viime vuonna seuran riveihin tullutta Lonzo Ballia. ESPN:n mukaan kumpikin on ollut polvivamman vuoksi sivussa jo kolme peliä peräjälkeen.

Päävalmentaja Billy Donovanin mukaan LaVine ja Ball eivät lähde seuran kanssa tien päälle, kun chicagolaiset pelaavat Milwaukeessa, Orlandossa ja Oklahoma Cityssä.

Cleveland puolestaan pelasi ilman Rajon Rondoa, jolta jäi ESPN:n mukaan väliin jo viides perättäinen peli.