Kuninkuusravien hevosten valinta uudistuu – suomenhevosten suurtapahtuman paikkaa voi alkaa jahdata jo maaliskuussa

Kuninkuusravien hevosten valinta uudistuu kesällä Forssassa ravattavasta kilpailusta lähtien. Raviurheilua hallinnoiva Hippos luo suomenhevosten suurtapahtumaa varten Kohti Kuninkuusraveja -pisteytykseen, jossa hevoset keräävät pääkilpailupaikkaan oikeuttavia pisteitä erikseen valituista lähdöistä. Lähtöjä on luvassa noin 50.

Aiemmin pääkilpailujen hevoset on valinnut Kuninkuusravien päätoimikunta.

– Varsinkin tammojen puolella valinnat ovat olleet todella haastavia, eikä tehtävä ole ollut päätoimikunnalle helppo. Nyt kaikki saavat tasavertaiset lähtökohdat uuteen kauteen, ja viime vuoden menestyjät huomioidaan myös oikeutetusti erikseen, arvioi Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen tiedotteessa.

Pisteytykseen liittyviä kilpailuja ravataan 5. maaliskuuta alkaen heinäkuun puoliväliin. Lisäksi edellisen vuoden kokonaiskilpailun kolme parasta saavat sijoituksistaan pisteitä tulevan vuoden kilpailuun.

Kohti Kuninkuusraveja -lähdöissä hevoset saavat sijoituksen mukaisesti pisteitä voittajan 25 pisteestä yhteen pisteeseen. Pisteisiin vaikuttaa lähdön palkintoarvo. Jos lähdön ensimmäinen palkinto on 2 001–5 000 euroa, peruspisteet kerrotaan kahdella. Jos lähdön ykköspalkinto ylittää 5 000 euroa, pisteiden kerroin on kolme.

Kesäkuun alusta lähtöjen pisteet saavat lisäkertoimen 1,5, joten mahdollinen nousukunto otetaan huomioon.

– Lisäkerroin ottaa huomioon päivän kuntoa. Haluamme, että hevoset ovat parhaimmillaan Kuninkuusraveissa, Pekonen perusteli.

Kymmenen kisaan ilmoittautunutta ja eniten pisteitä kerännyttä hevosta pääsee kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun. Lisäksi päätoimikunta voi nostaa sijoille 11 ja 12 hevoset vahvojen perusteiden avulla.

Seuraavat Kuninkuusravit järjestetään Forssan Pilvenmäen raviradalla 29.–31. heinäkuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka