Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara kasvatti voittoputkensa jo kahdeksaan otteluun Tanuksen ja Kuuselan maaleilla

Jääkiekkoliigan pistepörssiä johtavan Tapparan Anton Levtchin peräti 12 ottelun pisteputki katkesi lauantaina, mutta hänen edustamansa joukkueen voittoputki kasvoi kahdeksaan. Tappara kukisti HPK:n Kristian Tanuksen jatkoaikamaalilla 2–1.

– Joukkue edellä mennään aina. Ei tällaisen putken katkeaminen harmita, jos voitetaan. Muutenkin lasken joukkueen voittoja enkä omia pisteitä, Levtchi sanoi.

Varsinaisella peliajalla Kristian Kuusela teki Tanuksen syötöstä ottelun avausmaalin ylivoimalla. HPK:n tasoituksen teki toisessa erässä Miro Ruokonen.

Levtchi sai peliaikaa lähes 20 minuuttia, mutta laukauksia maalia kohti tuli vain yksi. Hän oli jäällä, kun Ruokonen teki 1–1-maalin.

– Täytyy myöntää, että peli meni omalta kohdalta vähän ohi. Mutta kuten sanoin, niin tärkein saatiin tänäänkin. HPK on valmentajavaihdoksen jälkeen ollut hyvässä vireessä, Levtchi lisäsi.

Levtchi jäi edellisen kerran pisteittä 5. marraskuuta Lahdessa. Sen jälkeen saldo ennen lauantain ottelua oli 12 ottelusta 5+12=17.

Tapparan materiaali on kuitenkin laaja etenkin hyökkäyspäässä. Viidellä pelaajalla on yli 20 tehopistettä, ja vähintään 10 maalia on tehnyt neljä pelaajaa. HPK:lla vain Michael Joly on rikkonut nämä rajat.

Yleisömääräksi tilastoitiin nykykäytännön mukaan nolla, vaikka Tampereen areenan päädyn ravintolassa ja aitioissa oli silmämääräisesti satoja katsojia.