Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen tyttömaajoukkue lähetti tiukkasanaisen kirjeen Kansainväliselle jääkiekkoliitolle – "Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat"

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkue on laatinut kirjeen Kansanväliselle jääkiekkoliitolle IIHF:lle, koska ikäluokan MM-turnaus peruttiin heikentyneen koronatilanteen takia.

Jouluaattona julkisuuteen tullut päätös herätti ihmetystä, sillä vain kaksi päivää myöhemmin alle 20-vuotiaiden miesten MM-turnaus pyörähti käyntiin Kanadassa.

Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue ihmettelee Jääkiekon pelaajayhdistyksen (SJRY) kansainväliselle liitolle toimittamassa kirjeessä muun muassa sitä, miksei Ruotsin MM-turnauksen perumiselle ollut varasuunnitelmaa.

– IIHF ei ole millään tavalla osoittanut halua siirtää kisoja toiseen ajankohtaan ja mahdollisesti sijaintiin. Ymmärrämme syyt päätöksen takana, mutta päätös peruuttaa kisat sen sijaan, että olisi suunnitelma kisojen siirtämiselle, sai meidät tuntemaan olomme toisarvoisiksi, joukkueen kirjeessä todetaan.

Joukkue muistuttaa, että alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat pelaajille tärkeä näyttöpaikka ja ainoat tyttöjen arvokisat ennen naisten maajoukkuetta. MM-turnaus peruttiin jo toisena peräkkäisenä vuotena.

– Miksi meille näin ainutlaatuisen ja tärkeän tapahtuman kohdalla mentiin jälleen kerran alimman aidan kautta? Kansallisten jääkiekkoliittojen on aika vaatia parempaa kohtelua nais- ja tyttökiekolle. Ansaitsemme samanlaisen panostuksen kuin miehet ja pojat.

"Teillä IIHF on vastuu näyttää esimerkkiä"

Tieto kisojen peruuntumisesta tuli Suomen joukkueelle 23. joulukuuta eli kaksi viikkoa ennen kaavailtua lähtöä Ruotsiin. Turnaus oli määrä pelata Linköpingissä ja Mjölbyssä 8.–15. tammikuuta.

– Vaadimme, että IIHF muiden kansallisten liittojen kanssa tekee yhteistyötä tyttöjen U18-kisojen siirtämiseksi toiseen ajankohtaan. Me ja tulevaisuuden tyttökiekkoilijat ansaitsemme sen. Teillä IIHF on vastuu näyttää esimerkkiä, kuinka naisurheilua viedään eteenpäin, Suomen joukkueen kirjeessä sanotaan painokkaasti.