Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valioliigan seuroissa ennätystahti, yli sata koronatartuntaa viikossa

Jalkapallon Englannin Valioliigassa on tehty koronavirustartuntojen ennätys. Viikon jaksolla 20.–26. joulukuuta liigassa paljastui 103 positiivista koronavirustapausta. Edellisviikolla tapauksia oli 90.

Joulukuussa Valioliigassa on peruttu kaikkiaan viisitoista ottelua koronavirustartuntojen ja -altistusten takia. Tiistain otteluista on peruttu Arsenal–Wolverhampton ja Leeds–Aston Villa.

Koronaviruksen omikronmuunnos on kiihdyttänyt tapausmääriä maailmanlaajuisesti, joten Valioliigan kasvaneet tartuntamäärät eivät ole yllätys. Testimäärätkin ovat olleet viime aikoina suuret, sillä jouluviikolla Englannin pääsarjassa tehtiin peräti 15 186 koronavirustestiä.

Joulun ja uudenvuoden tienoo on brittikentillä perinteisesti otteluruuhkan sävyttämä, mutta nyt tahti on erityisen tiivis. Esimerkiksi Leicester pelaa tapaninpäivän Manchester City -ottelun jälkeen taas tiistaina, yhden välipäivän jälkeen. Tiistaina joukkueella on vuorossa Liverpoolin kohtaaminen. Liverpool sai vastustajaansa enemmän lepoaikaa, sillä tapaninpäivän Leeds-ottelu peruuntui.

– Tapaninpäivänä pelaaminen on perinne, ja silloin halusimmekin pelata. Mutta se, että seuraava ottelu on kalenterissa jo 28. joulukuuta, ei ole hyväksyttävää, kommentoi Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp.