Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakurimus tyhjentää Liigan lehterit loppu- ja alkuvuonna – Ilveksen kotipeli siirtyy ja HIFK:n aikaistuu

Aluehallintovirastojen uudet päätökset yleisötapahtumien rajoituksista palauttavat Suomen eniten yleisöä keräävän joukkuelajien pääsarjan viime kaudelta tutuksi tulleeseen karuun tilanteeseen: miesten jääkiekkoliigassa nähdään rajoitetusti tai ei lainkaan yleisöä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet Uudellamaalla. Rajoitukset ovat voimassa ensi tiistaista alkaen kolmen viikon ajan. HIFK kertoi torstaina kotisivuillaan , että ensi tiistain kotipeli Ässiä vastaan siirretään pelattavaksi päivää aiemmin eli maanantaina ja tammikuun kotipelit JYPiä (5. 1.), KalPaa (7. 1.) ja TPS:ää (14. 1.) vastaan pelataan ilman yleisöä.

Liigassa ei pelata sunnuntaina ottelua Ilves–HPK. Ilves kertoi kotisivuillaan , että ottelu siirtyy myöhempään ajankohtaan, mutta uusi pelipäivä ei ole vielä tiedossa. Pirkanmaalla sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletään 25. joulukuuta–7. tammikuuta.

Yleisöttä pelataan myös Raumalla (Lukon kotipelit 28. ja 30. joulukuuta), Oulussa (Kärppien kotipelit 26. ja 28. joulukuuta), Turussa (TPS:n kotipelit 28. ja 30. joulukuuta) ja Porissa (Ässien kotipeli 26. joulukuuta). Vaasan Sport puolestaan sulkee seisomakatsomot 28. joulukuuta–18. tammikuuta pelattavissa kotiotteluissa.

KHL-liigan Helsingin Jokerit ilmoitti , että 28. joulukuuta–8. tammikuuta ohjelmassa olevat neljä kotiottelua pelataan tyhjille katsomoille.

"Tilanne on erittäin huolestuttava"

Liiga kertoi keskiviikkona päättäneensä sarjan jatkamisesta ohjelman mukaan joulutauon jälkeen, yleisötilaisuuksien rajoittamisesta huolimatta.

– Tilanne on erittäin huolestuttava. Valtioneuvoston tuore linjaus matalan riskin tapahtumien jatkamisesta oli selkeä. Alueellisten päätösten myötä joudumme tekemään ikäviä ratkaisuja hyvin lyhyellä aikavälillä, Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi totesi sarjan sivuilla keskiviikkona.

Liigan runkosarjaa on pelattu hieman yli puolet. Viime kauden otteluista lähes kaksi kolmasosaa jouduttiin pelaamaan ilman yleisöä, ja kaudella 2019–20 pudotuspelit jäivät kokonaan pelaamatta ja mestari kruunaamatta.