Taas uusi kuvaamisjupakka – salibandyn MM-kisojen jury perui Suomen saaman varoituksen

Salibandyn miesten MM-kisojen tuomarineuvosto on perunut varoituksen, jonka se oli antanut Suomen joukkueelle. Jury oli alun perin ollut siinä uskossa, että Suomen joukkue oli kuvannut sääntöjen vastaisesti Ruotsin ottelua Latviaa vastaan.

MM-turnauksen jury oli määrännyt Suomen joukkueelle kirjallisen varoituksen katsottuaan, että Suomen joukkueeseen kuuluva henkilö olisi kuvannut Ruotsin ja Latvian välistä alkusarjaottelua matkapuhelimellaan.

Suomen joukkue vaati varoituksen kumoamista perusteettomana. Tällöin jury myönsi, että väitetystä rikkeestä on vain aihetodisteita. Isäntäjoukkue ei tyytynyt varoitukseen, vaan vaati yhä sen kumoamista. Asian selvittelyssä kävi ilmi, että jury oli rikkonut Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n sääntöjä, koska Suomen joukkuetta ei oltu kuultu ennen varoituksen määräämistä.

Loppujen lopuksi jury perui varoituksen. Sääntöjen vastaisesta kuvaamisesta ei ollut näyttöä.

– Kiitos jurylle siitä, että heillä oli selkärankaa vetää alkuperäinen, virheellinen päätöksensä takaisin. Se vaatii kanttia. Me emme ole rikkoneet turnauksen sääntöjä missään vaiheessa. Siksi meille oli periaatekysymys saada asiaan oikeudenmukainen ratkaisu. Meidän puolesta asia on loppuunkäsitelty, ja keskitymme peleihin jatkossa, kommentoi Suomen joukkueenjohtaja Oskari Saari tiedotteessa.

Joukkueilla, kuten yleisölläkin, ovat käytössään monikameratuotantona kuvatut tallenteet kaikista otteluista.

Kisojen alkupäivinä jury oli tutkinut tapausta, jossa kentän laidalla oli ollut Ruotsin harjoitusten aikana 2. joulukuuta GoPro-kamera. Laite osoittautui lattian rakentamiseen osallistuneen kisaorganisaation ulkopuolisen henkilön kameraksi, jonka hän kertoi unohtaneensa paikalle. Ruotsi kritisoi kameraa ja arveli sen olevan Suomen joukkueen.

Luottopuolustaja ohjattiin koronatestiin

Suomen miesten salibandymaajoukkueen kokoonpanoon tehtiin keskiviikkona väliaikaisesti yksi pelaajamuutos. Pikahälytyksellä MM-kisajoukkueeseen kutsuttu hyökkääjä Miko Kailiala korvaa keskiviikkoillan MM-puolivälieräottelussa puolustaja Tatu Väänäsen.

Väänänen, 38, kärsii Salibandyliiton tiedotteen mukaan flunssan oireista ja on ohjattu koronavirustestiin. Turnaussääntöjen mukaan testiin ohjattu pelaaja voidaan väliaikaisesti korvata varapelaajalla.

Kailiala, 28, on pelannut urallaan 70 maaottelua. Hän on kaksinkertainen maailmanmestari ja edustanut Suomea kolmissa edellisissä MM-kisoissa.

Kotimaan kentillä rankkarispesialistina tunnettu Kailiala on maajoukkuepaidassa onnistunut rangaistuslaukauksessa muun muassa vuoden 2016 MM-finaalissa. Sunnuntaina Latvia-ottelussa Suomelta epäonnistuivat rangaistuslaukauksessa sekä Sami Johansson että Ville Lastikka.

Suomi kohtaa keskiviikkoiltana Helsingissä Slovakian kello 18.45. Turnauksen välierät pelataan perjantaina ja mitalipelit lauantaina.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka