Richardssonilla vahva maratondebyytti, EM-kisaraja alittui Espanjassa

Camilla Richardsson naisten 3000 metrin juoksussa yleisurheilun GP-sarjan viimeisessä osakilpailussa Lahdessa 19. elokuuta 2021. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Camilla Richardsson jatkoi vahvaa syyskauden kuntoaan ja alitti uransa ensimmäisellä maratonilla elokuisten EM-kisojen tulosrajan. Richardsson juoksi sunnuntaina Valenciassa 20. sijalle ajalla 2.30.45, kun Münchenin EM-raja on 2.32.00.

– Se oli hyvä juoksu ensimmäiseksi maratoniksi. Olin silti hieman pettynyt aikaan, kun juoksu oli niin helpontuntuista, Richardsson kommentoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Loppumatkasta vauhtia verotti kova vastatuuli, ja Richardssonin mukaan tuntui kuin olisi juossut seinään.

Richardssonilta leikattiin vuosi sitten takareidet, ja harjoituskaudella hän kuntoutti sääriluun murtumaa ja tulehdusta lonkankoukistajan kiinnityskohdassa. Vire löytyi syksyllä, ja lokakuussa hän juoksi puolimaratonilla ennätyksensä 1.10.51.

Richardsson on pitänyt 3 000 metrin esteitä päämatkanaan. Ensimmäinen maraton tuntui kuitenkin helpolta 38 kilometriin asti, ja juoksija aikoo keskustella ensi kesän suunnitelmista valmentajansa Jukka Keskisalon kanssa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka