Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sportin voittoputki jäi lyhyeksi – HIFK nousi Liigassa jo kolmanneksi

Vaasan Sportin voittoputki Liigassa jäi tällä kerralla yhden ottelun mittaiseksi, kun Helsingin IFK tuli ja katkaisi sen tylysti. HIFK oli keskiviikkona kentällä selvästi ärhäkkäämpi, varsinkin hyökkäyspäässä.

Lopputulos 2–3 sinkautti HIFK:n kahden joukkueen ohi kolmanneksi Liigassa.

– Tiesimme, että täällä tulee vastaan "äijien joukkue", ja niinhän se olikin. Moni jätkä meiltä pelasi hienosti, ennen kaikkea (Niilo) Halonen maalissa, HIFK:n toisen maalin tekijä Olli Palola sanoi.

Sport joutui antamaan melkoisesti tasoitusta loukkaantumisten takia, sillä vaikka Juho Tommila palasi kokoonpanoon, on sairaslistalla tai muuten poissa kokoonpanosta edelleen lähes kymmenen pelaajaa. Heistä Michael Keränen ja Olavi Vauhkonen ovat merkittävimmät. Tommila oli poissa koko marraskuun ja menetti kymmenen ottelua.

HIFK:n toisen maalin teki rangaistuslaukauksella Palola. Ainakin katsomoon näytti, että Palolalla oli kristallinkirkkaana, miten kiekko maaliin toimitetaan.

– Ne ovat vähän sellaisia salaisuuksia, joita ei parane avata. Ei siinä nyt suuri salapoliisi tarvitse olla tietääkseen, että samanlainen maali on tehty aikaisemminkin, Palola naurahti.